Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró instal·la una nova conducció de la xarxa del Tub Verd a l’avinguda de Lluís Companys i entorns

Escoltar

Aigües de Mataró instal·la una nova conducció de la xarxa del Tub Verd a l’avinguda de Lluís Companys i entorns

L’actuació s’emmarca dins del Pla Director del Tub Verd i s’ha iniciat aquesta setmana. Consisteix en l’ampliació de la xarxa del Tub Verd fent passar noves conduccions per la Porta Laietana, l’avinguda de Lluís Companys, l’avinguda de la Gatassa i entorns, per tal de donar energia de calor i fred a diferents equipaments, centres escolars i indústries de la zona.

Avinguda de Lluís Companys tancada al trànsit. Foto: Ajuntament
Avinguda de Lluís Companys tancada al trànsit. Foto: Ajuntament

La nova xarxa consta de 1.100 metres lineals de traçat principal de doble canonada, una d’anada per l’aigua calenta que transporta l’energia al punt de consum, i la de retorn per l’aigua que ja l’ha transferit, mantenint contínuament el procés de distribució.

Els diàmetres d’aquesta nova conducció van entre els 50 i 350 mm. La xarxa anirà soterrada principalment per la zona del carril bici en sentit de baixada de l’avinguda de Lluís Companys. D’aquesta nova conducció es deriven quatre ramals secundaris de diferents diàmetres per abastir els centres educatius, sanitaris, esportius i industrials de la zona. Entre els equipaments públics que es connectaran hi ha les escoles del Camí del Mig, Torre Llauder, l'EB Tabalet, l'INS Laia l'Arquera, el Poliesportiu Municipal Eusebi Millan i els camps municipals de futbol del Pla d'en Boet i Can Xalant.

Addicionalment, com a previsió per una futura extensió del servei, s’instal·laran 140 metres lineals de traçat principal d’aigua freda soterrada de diàmetre 250 i 400 mm, que travessaran la rotonda de Porta Laietana.

Per minimitzar les afectacions les obres es realitzaran per fases.

Fase 1, iniciada. Trams afectats: 

  • Avinguda de Lluís Companys en sentit de baixada, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i el carrer de Manuel Serra i Moret.
  • Fase 1A. Carrer de Manuel Carrasco i Formiguera, entre l’avinguda de Lluís Companys i el carrer de Pablo Iglesias (tram amb inici previst al maig).
  • Fase 1B. Carrer d’Alarona (tram amb inici previst al juliol).

Fase 2, inici previst el mes de maig. Trams afectats: 

  • Avinguda de Lluís Companys en sentit de baixada, entre el carrer de Manuel Serra i Moret i la Porta Laietana.
  • Fase 2A. Carrer de Joaquim Puig i Pidemunt, entre l’avinguda de Lluís Companys i el carrer de Francesc Layret (tram amb inici previst al juny).
  • Fase 2B. Carrer de Sant Cugat, entre l’avinguda de Lluís Companys i el carrer de Sant Valentí (tram amb inici previst al juliol).

Fase 3, inici previst el mes d’agost: Tram de la Porta Laietana.

Fase 4,  inici previst mes de juliol: Tram de l’avinguda de la Gatassa entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i el carrer de Josep Montserrat Cuadrada.

Per l’execució de l’obra caldrà actuar en la calçada dels vials i s’afectarà el trànsit rodat. També s’afectarà algunes voreres i caldrà efectuar desviaments dels recorreguts de vianants.

L’obra, que té una durada prevista de 8 mesos, ha estat adjudicada a l’empresa UTE VIALSER-VOLTES CONNECTA, SLU, per un import d’1.499.466,037 € (IVA inclòs), que assumeix Aigües de Mataró. L’Ajuntament destinarà 287.000 € més per fer arribar les connexions als diferents equipaments municipals.  

La connexió a les energies renovables permetrà avançar en el camí cap a la sostenibilitat  i la reducció d'emissions CO2, dels gasos d'efecte d'hivernacle, afavorint el compromís amb la millora del medi ambient.




Galeria d'Imatges

Publicat a