Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups municipals condemnen la irrupció violenta d’un grup de persones el 29 de juny a l’edifici de Serveis Socials

Escoltar

Els grups municipals condemnen la irrupció violenta d’un grup de persones el 29 de juny a l’edifici de Serveis Socials

Tots els grups municipals han consensuat un comunicat per condemnar l’acció violenta, que va provocar lesions a dues treballadores; per donar suport als professionals de Serveis Socials i anunciar que s’instarà a les vies judicials per exigir-ne responsabilitats.

Edifici del Servei de Benestar Social
Edifici del Servei de Benestar Social

El comunicat consensuat per tots els grups municipals de l’Ajuntament és el següent:

“El passat 29 de juny sobre les 10.30 hores, un grup d’unes 60 persones van irrompre de forma violenta a l’edifici de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, a Av. Puig i Cadafalch 101, llençant mobiliari al terra, proferint insults al personal de servei, exigint un lloguer social per una família desallotjada per ordre judicial d’un habitatge ocupat del carrer València, i intentant accedir a la primera planta de l’edifici, on s’hi troben els despatxos de la direcció i tècnics de l’àrea, espais exclosos al públic.

Durant aquestes accions violentes, aquestes persones de l’anomenat Sindicat de l’Habitatge, han causat lesions al vigilant de seguretat que custodia l’edifici i a una funcionària municipal.

El servei va estar paralitzat més de dues hores, fins que Policia Local i Mossos d’Esquadra van poder fer fora als ocupants, els quals en cap moment van acceptar marxar de forma voluntària.

És la tercera vegada en uns mesos que les persones d’aquest col·lectiu irrompen de forma violenta a les dependències dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, sempre de forma amenaçadora i intentant coaccionar al personal de Benestar Social.

El Comitè d’Empresa i la Junta de Personal Funcionari de l’Ajuntament de Mataró van emetre ahir un comunicat de suport al personal municipal que exerceix les seves tasques professionals en aquest edifici i criticant als fets ocorreguts.

Les reivindicacions socials no es poden exercir des de la posicions de violència, coaccions o amenaces.

És per tot això que els grups municipals acorden:

Primer.- Condemnar l’acció violenta que ahir es va dur a terme contra els serveis municipals i el seu personal.

Segon.- Reclamar l’ús de les vies pacífiques, democràtiques i els instruments legals de l’Estat de Dret per tal de canalitzar les reivindicacions socials.

Tercer.- Donar ple recolzament als i les professionals dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, als quals se’ls s’ha d’agrair i reconèixer la seva dedicació i vocació de servei.

Quart.- Instarem les vies judicials pertinents per tal d’exigir responsabilitats als organitzadors d’aquestes accions.”