Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania vota en quins projectes vol que es destinin 1,5 milions d’euros del pressupost municipal

Escoltar

La ciutadania vota en quins projectes vol que es destinin 1,5 milions d’euros del pressupost municipal

Des d’avui i fins el dia 9 de novembre, dia en que es reforçarà el número de punts de votació distribuïts per la ciutat, es pot escollir quins dels projectes finalistes s'inclouen en el pressupost municipal dels anys 2023 i 2024.

Punt d'informació i votació a l'Espai Mataró Connecta. Foto: Ajuntament
Punt d'informació i votació a l'Espai Mataró Connecta. Foto: Ajuntament

Els Pressupostos participatius arriben a la fase decisiva en la qual els mataronins decideixen mitjançant vot directe quines de les 18 propostes realitzades per la mateixa ciutadania i els Consells Municipals de Participació s’incorporen com accions a realitzar en els pressupostos municipals per als propers dos anys.

Els projectes s’executaran per ordre de vots fins arribar a l’1,5 milions d’euros del pressupost municipal dels anys 2023 i 2024. La selecció es pot fer des d’1.050.000 euros fins al 1.500.000€ com a màxim.

Entre les propostes que es poden votar hi ha la actuacions a l'espai públic, parcs infantils, escoles o en la mobilitat.

Poden votar totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a Mataró a través del web www.decidimmataro.cat o bé de forma presencial en l’Espai Mataró Connecta, als punts d’informació i votació al carrer distribuïts per tota la ciutat i als casals municipals de la gent gran.

 

Balanç actuacions anteriors

Els pressupostos participatius es van començar a aplicar a la ciutat de Mataró l’any 2018 i totes les actuacions que s’han portat a terme fins ara o les que es troben en execució es poden consultar a www.decidimmataro.cat

L’any 2020, amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19, es va suspendre la campanya de Pressupost Participatiu i la partida destinada, que era d’1,5 milions d’euros, es van destinar a la Taula de Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró.

 

Publicat a