Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Premis FEM 2030 s’entreguen en la Festa del Voluntariat celebrada al Cafè Nou

Escoltar

Els Premis FEM 2030 s’entreguen en la Festa del Voluntariat celebrada al Cafè Nou

“Conectats” de la Fundació Friends, “Impulsa” de Dona’t un impuls i “Cuina ecològica, popular i col·lectiva per a la cohesió social” de la Feixa SCCL són els tres projectes guanyadors de la segona edició dels Premis FEM 2030. El veredicte es va fer públic durant la celebració de la 7a Festa del Voluntariat al Cafè Nou.

Els premiats i premiades amb les regidores Villarreal, Merchan i l'alcalde, David Bote.
Els premiats i premiades amb les regidores Villarreal, Merchan i l'alcalde, David Bote.


La 7a Festa del Voluntariat es va celebrar, el 30 de novembre, al Cafè Nou per posar en valor l’acció voluntària que desenvolupen a Mataró centenars de persones a través de diferents entitats i associacions. Durant la vetllada es va destacar el projecte “A Mataró hi comptem tots” de recompte de persones sense llar que es va portar a terme la nit del 23 al 24 de novembre; el projecte de lleure inclusiu per a infants i joves “Viu un estiu de diversió a Mataró” i la tasca de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) que celebra el 50è aniversari.

La Festa del Voluntariat va comptar amb les actuacions de dansa del grup “Do Urban Dance” i també es va projectar un vídeo amb diferents testimonis de persones voluntàries.

Premis FEM 2030

En la darrera part de la nit es va fer públic el veredicte dels Premis FEM 2030 dotats amb 10.000 € per a cadascuna de les categories que són:

Categoria 1: Premi a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat a través de l’activitat econòmica i la vida comunitària. La Fundació Friends amb el seu projecte “Connectats” de relació entre joves amb síndrome Asperger, autisme i TEA amb la gent gran del Casal de Gent Gran Jaume Terradas. Les dues generacions intercanviaran coneixements i experiències en els àmbits de les noves tecnologies per combatre, entre d’altres, la bretxa digital.

Categoria 2: Premi a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent per construir una ciutat rica en diversitat. L’Associació de Dones empresàries i emprenedores “Dona’t un impuls” amb el seu projecte  “Impulsa” de suport a dones que emprenen i lideren la seva carrera professional van endur-se aquesta categoria.

Categoria 3: Premi a la millor iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones a nivell personal, de la ciutat i de l’entorn natural. La Feixa, SCCL amb el seu projecte “Cuina ecològica, popular i col·lectiva per a la cohesió social: combatem la malnutrició, el malbaratament alimentari, la soledat, la inflació, la crisi energètica i el canvi climàtic” va endur-se el premi d’aquesta categoria.