Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els solars de l’antic concessionari Prades comencen la seva transformació en zona residencial i terciària

Escoltar

Els solars de l’antic concessionari Prades comencen la seva transformació en zona residencial i terciària

El sector Maresme-Toló s’integrarà a la ciutat amb la reurbanització dels carrers de Juan José Navarro, de Toló i el Camí Ral, i comptarà amb una nova plaça de 3.100 m2 a tocar de l’avinguda del Maresme. En aquests terrenys s'han projectat 73 habitatges, 25 dels quals seran protegits.

S'inicien les obres de transformació del sector Maresme-Toló. Foto: Ajuntament.
S'inicien les obres de transformació del sector Maresme-Toló. Foto: Ajuntament.

L’alcalde, David Bote, la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, i la regidora d’Urbanisme, Núria Moreno, han visitat aquest matí els terrenys de l’antic concessionari Prades amb motiu de la col·locació de la primera pedra de les obres de transformació d’aquest sector. El projecte de TR Space Arquitectura y Urbanismo preveu convertir aquests terrenys en una zona principalment residencial i terciària, la reurbanització dels carrers de Juan José Navarro, de Toló i el Camí Ral, i la creació d’una zona verda de 3.100 m2 situada a tocar de l’avinguda del Maresme.

El Pla de millora urbana del sector Maresme-Toló preveu mantenir una reserva mínima del 42 % per a sòl públic. Així, es preveu integrar el sector a la ciutat, amb la premissa d’obrir-lo també a la façana litoral, mitjançant la reurbanització dels carrers que l’envolten. El carrer de Juan José Navarro gairebé doblarà l’amplada (dels 10 metres actuals a 15 metres d’ample i 3 més d’espai públic sota els porxos dels edificis), i el carrer de Toló també guanyarà espai per als vianants mitjançant construccions porxades sense pilars. D’aquesta urbanització en sorgirà la nova zona verda d’ús públic, que comptarà amb una zona infantil i bancs per al descans.

El projecte preveu la construcció de 3 edificis plurifamiliars que comparteixen aparcament soterrat i una zona verda comuna privada. Aquests immobles, disposats en forma d’U amb façana als carrers de Juan José Navarro, de Toló i Camí Ral, tindran diferents alçades adaptades a cada vial per preservar l’assolellament de les finques preexistents. El sostre màxim per a habitatge és de 7.858,25 m2, un 30 % del qual serà habitatge protegit (dels 73 habitatges projectats, 25 seran protegits). El planejament preveu un mínim de 1.500 m2 de sostre terciari i comercial, que es traduirà en la construcció de 6 locals comercials.

D’altra banda, a la planta baixa de l’edifici amb façana al Camí Ral, s’ha projectat un local per a ús públic. L’Ajuntament té la intenció d’adquirir-lo i destinar-lo a equipament de barri per atendre les demandes veïnals de disposar d’un nou casal de la gent gran.

Galeria d'Imatges

Publicat a