Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Tres Tombs a Mataró canvien d’ubicació i se celebraran el 13 de febrer al passeig Marítim

Escoltar

Els Tres Tombs a Mataró canvien d’ubicació i se celebraran el 13 de febrer al passeig Marítim

El tradicional recorregut en honor de la festivitat de Sant Antoni Abat es farà el diumenge 13 de febrer, a partir de les 12 h quan les cavalleries sortiran des del passeig del Callao per desfilar pel passeig Marítim. El 6 de febrer s’organitza “Un tomb bestial”, un acte amb la desfilada del Basilisc i els Cavallets de Mataró des de la plaça de Santa Anna.

Imatge d'arxiu dels Tres Tombs de Mataró. Foto: Cultura
Imatge d'arxiu dels Tres Tombs de Mataró. Foto: Cultura

 

Amb l’objectiu d’evitar i prevenir els contagis de la Covid-19, l’organització dels Tres Tombs a Mataró ha decidit canviar d’ubicació el recorregut tradicional de les cavalleries per propiciar més espai entre les persones assistents i mantenir la celebració de l’acte.

El diumenge 13 de febrer hi haurà la concentració de cavalleries a partir de les 11.30 h al passeig del Callao, i a partir de les 12 del migdia s’iniciarà el recorregut al llarg de tot el passeig Marítim. L’acte comptarà també amb la tradicional benedicció dels animals domèstics.

Aquest any, Igualada és la ciutat convidada. L’Antic Gremi de Traginers d’Igualada portarà a Mataró alguns dels carruatges més emblemàtics de l’entitat que data de l’any 1822 i que va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2009.

Els Tres Tombs a Mataró és un acte organitzat per la Germandat Antiga de Sant Antoni, i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de la Comissió de Setmana Santa de Mataró. Per a l'organització prèvia i per la celebració de l'acte se segueix el Protocol de Seguretat i Benestar Animal així com el Reglament d'ordre de Cavalcades i Passades dels Tres Tombs de Catalunya de la Federació Catalana dels Tres Tombs. Aquest protocol està avalat per la  Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, per AWEC – Animal Welfunare Education Centre i per Associació de Veterinaris Especialistes en Èquids de Catalunya i que comptarà amb la participació d’un veterinari aquell dia.

 

Cercavila de bestiari festiu

El 6 de febrer, l’Entitat Folklòrica Catalana de Mataró i els Diables de Mataró, juntament amb l’Ajuntament, han organitzat l’acte “Un tomb bestial”. A les 12 del migdia sortiran, des de la plaça de Santa Anna, el Basilisc i els Cavallets de Mataró, acompanyats pels Bous i la Vaqueta del barri Gòtic de Barcelona, la Llopa de Calella i el Mamut de la Canonja.