Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empreses i experts analitzaran a Mataró els reptes i oportunitats de la transició digital i sostenible del sector tèxtil a Catalunya

Escoltar

Empreses i experts analitzaran a Mataró els reptes i oportunitats de la transició digital i sostenible del sector tèxtil a Catalunya

El Centre de Congressos del TecnoCampus (Mataró) acollirà el proper 19 d’octubre, a partir de les 16 hores, la jornada d’innovació “Transició digital i sostenible de la cadena de valor tèxtil a Catalunya”, on experts, empreses i organitzacions del sector analitzaran el significat i l’abast del repte de transició digital i sostenible, així com les oportunitats per facilitar el procés cap aquesta transformació.

Durant la jornada, també es donaran a conèixer experiències reals d’empreses i noves tecnologies que faciliten els processos de digitalització i transició sostenible. En el decurs de l’esdeveniment, s’atorgaran també els premis Reimagine Textile a les iniciatives més innovadores de les startups del sector tèxtil i de la cadena de valor tèxtil-moda.

La jornada s’inscriu dins de Reimagine Textile, el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el TecnoCampus i el centre tecnològic Eurecat i que ha posat a disposició d’emprenedors, startups i empreses del sector tèxtil les primeres instal·lacions d’incubació i FabLAB (laboratori de fabricació i prototipatge tèxtil) per a la generació de noves empreses i test de nous models de negoci i prototipatge de productes innovadors.

Aquestes noves instal·lacions han configurat un ecosistema d’innovació que proporciona l’entorn tecnològic, el coneixement, els contactes i oportunitats de finançament per facilitar el desplegament de noves oportunitats, tant per joves empreses com per empreses consolidades obertes a la innovació i a la sostenibilitat. En aquest sentit, Mataró i el Maresme, bressol del tèxtil a Catalunya, esdevenen un hub de innovació com a clau de transició ecològica i transformació digital del sector.

Des del punt de vista de la competitivitat del sector, Reimagine Textile aporta nous models de negoci sostenibles i digitals, innovació en la generació de nous materials i funcionalitats en el teixit i retorn de la producció en kilòmetre zero.

Les inscripcions estan obertes gratuïtament en aquest enllaç.