Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espai Mataró Connecta exportarà a Cerdanyola el nou model d’atenció i assistència a la ciutadania

Escoltar

Espai Mataró Connecta exportarà a Cerdanyola el nou model d’atenció i assistència a la ciutadania

L’Ajuntament adequarà l’antic Casal de Joves de Cerdanyola per traslladar la tramitació administrativa que ara es realitza a l’oficina del Centre Cívic del barri. També té previst adequar l’oficina d’atenció a la ciutadania del Centre Cívic Rocafonda.

L’Ajuntament va presentar ahir al Consell Territorial de Cerdanyola el projecte d’implantació en aquest barri del model d’atenció i assistència a la ciutadania d’Espai Mataró Connecta. L’antic Casal de Joves de Cerdanyola, al número 72 del passeig de Ramon Berenguer III, acollirà el nou equipament, que substituirà l’oficina d’atenció ciutadana que ara funciona a l’edifici del Centre Cívic Cerdanyola.

Des de 2015 l’Ajuntament ha reubicat diferents equipaments del barri per adaptar-los a les necessitats de la ciutadania: el Casal de la Gent Gran de Cerdanyola es va traslladar al Centre Cívic Espai Gatassa i, al 2017, l’Espai Jove Cerdanyola es va traslladar a les antigues instal·lacions del Casal de la gent gran, annexes al Centre Cívic Cerdanyola.

En paral·lel, al 2017 es va engegar un procés de reflexió per reordenar l’atenció general a la ciutadania, adaptant els serveis municipals als canvis socials, sobretot pel ràpid desenvolupament de les tecnologies de la informació. La posada en marxa de la Seu Electrònica al 2019 i de l’Espai Mataró Connecta a la plaça de la Muralla, el passat abril, han suposat un punt d’inflexió en aquest procés, amb un model que ara s’estén a altres zones de la ciutat. El passat maig es va posar en marxa el servei de concertació de cita prèvia automatitzada a través del telèfon 010 i es van instal·lar a diferents equipaments municipals punts d’autoservei que permeten fer múltiples tramitacions, accions emmarcades també en el nou model de relació amb la ciutadania.

 

Adequació de les instal·lacions

Per acollir el nou Espai Mataró Connecta passeig Ramon Berenguer III caldrà fer obres d’adequació de l’espai annex al Centre Cívic que havia ocupat l’antic Casal de Joves.

L’equipament té una superfície de 206,64 m2, dels quals 178,54 m2 útils. Es modificarà la distribució interior, es millorarà l’aspecte extern de façanes i coberta, i es realitzaran les instal·lacions d’aigua, electricitat, climatització i telecomunicacions necessàries per a la nova activitat.

Tindrà un vestíbul d’accés, una gran sala diàfana per a l’oficina d’assistència, un lavabo accessible per al públic i un altre per al personal de l’oficina, un espai de neteja i instal·lacions i un despatx de treball intern. Hi hauran llocs de treball en taula per a tràmits amb cita prèvia, un punt d’atenció per a tràmits que no requereixin cita (punt 0) i dos punts d’autoservei

El projecte contempla també el subministrament del mobiliari necessari per al desenvolupament de l’activitat, seguint la mateixa estètica de l’Espai Mataró Connecta a la plaça de la Muralla.

Les obres tenen un pressupost de 343.407,35 € (IVA inclòs). El projecte es licitarà properament i es preveu que les obres puguin començar a finals de 2022 o principis de 2023. Els treballs tenen un termini d’execució de 6 mesos.

El trasllat de l’atenció i assistència a la ciutadania al nou emplaçament permetrà alliberar espais al Centre Cívic Cerdanyola. Alguns d’aquests espais podran ser sol·licitats per activitats pròpies de dinamització i participació de la ciutadania, que segueixin les dinàmiques de cocreació, col·laboració, prototipatge i laboratori d’innovació impulsades pel model Espai Mataró Connecta.

 

Espai Mataró Connecta també a Rocafonda

L’Ajuntament també té previst adequar l’oficina d’atenció a la ciutadania del Centre Cívic Rocafonda al nou model Espai Mataró Connecta. En aquest cas es reordenarà l’espai d’espera per millorar l’atenció ràpida sense cita prèvia i l’assistència en els punts d’autoservei.