Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aporta 10.000€ a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació per la guerra a Ucraïna

Escoltar

L’Ajuntament aporta 10.000€ a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació per la guerra a Ucraïna

L'Ajuntament de Mataró, com en d'altres crisis humanitàries, fa una aportació econòmica de 10.000 € a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament davant del conflicte a Ucraïna. Pel que fa a la ciutadania que vulgui ajudar, es recomana fer aportacions econòmiques a les institucions oficials i Organitzacions No Governamentals (ONG) reconegudes.

La concentració ciutadana de l'1 de març en contra de la guerra, en defensa de la pau i de suport a la ciutadania d'Ucraïna.
La concentració ciutadana de l'1 de març en contra de la guerra, en defensa de la pau i de suport a la ciutadania d'Ucraïna.

La ciutat de Mataró va participar ahir, 1 de març, en la concentració de suport a la societat ucraïnesa, en defensa de la pau i de rebuig a les actuacions bèl·liques. Durant la trobada, l’alcalde, David Bote, va llegir un Declaració institucional de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Mataró.

La Junta de Portaveus, celebrada dilluns 28 de febrer, va aprovar per unanimitat dues Declaracions institucionals sobre el conflicte a Ucraïna, una presentada per tots els grups municipals amb representació al consistori i l’altra de la Federació de Municipis de Catalunya.

En aquest sentit, l’Ajuntament pren el compromís de donar suport a la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del qual n’és membre, fent una aportació econòmica inicial al seu projecte per import de 10.000 €, per donar suport a la població víctima d’aquest conflicte  armat.

Ateses les recomanacions  del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ens a través del qual l’Ajuntament de Mataró vehicula tots els seus projectes de cooperació, es recomana a la ciutadania que vulgui col·laborar de manera solidària que ho faci a través d’aportacions econòmiques a institucions oficials i Organitzación No Gobernamentals (ONG) reconegudes.

Sobre aquests organismes hi ha més informació a la web de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, entre les que destaquen:

A nivell oficial es desaconsellen les campanyes de recollida de materials de qualsevol mena, ja que són  més efectives les aportacions econòmiques perquè així les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància i en els països on es porta a terme el projecte. Aquesta forma d’actuar incentiva les economies locals facilitant així una millor tasca d’acollida de persones en els territoris de frontera.

A més el transport de materials cap a Ucraïna està sent molt difícil i és arriscat. En el cas dels medicaments, cal complir els estàndards de l'Agència Europea de Medicaments i les agències nacionals de cadascun dels països on passi el transport. Roba, menjar, medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns que estan acollint la població que fuig de la guerra.  

Tanmateix, es recomana que aquelles entitats que vulguin recollir material ho facin de manera centralitzada i coordinada i mitjançant el consolat d’Ucraïna a Barcelona.


Recollida de Material

A la ciutat de Mataró algunes entitats i ens privats s’estan organitzant per habilitar punts de recollida. A l’espera de la confirmació de nous punts, ara la recollida coordinada amb el Consolat d’Ucraïna es duu a terme a l’INS Laia l’Arquera de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h (carrer de Ciutat Freta, 26).

Mataró té una  trajectòria de més de trenta anys en matèria de cooperació i solidaritat i és un referent en l’àmbit de la cooperació municipal catalana. Aquest treball ha estat possible gràcies al dinamisme i diversitat d’un teixit associatiu de la ciutat compromès, i al treball conjunt amb el Fons de Català de Cooperació i amb la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau.

Publicat a