Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença la renovació de l’enllumenat públic dels Molins i de diferents carrers de Peramàs i Eixample

Escoltar

L’Ajuntament comença la renovació de l’enllumenat públic dels Molins i de diferents carrers de Peramàs i Eixample

Durant el 2022 l’Ajuntament té previst executar 8 projectes de renovació de l’enllumenat amb una inversió conjunta pressupostada en més d’1,7 milions d’euros. A més, abans de l’estiu s’hauran substituït 1.300 llumeneres, actuació que gairebé donarà per finalitzada l’adaptació a tecnologia LED de tots els fanals de la ciutat.

Àmbits on s'executaran projectes de renovació d'enllumenat al 2022
Àmbits on s'executaran projectes de renovació d'enllumenat al 2022

L’Ajuntament executarà aquest any un total de 8 projectes de renovació i millora de quadres d’enllumenat que afecten a diferents barris de la ciutat. Les dues primeres actuacions es comencen a executar aquesta setmana i afecten, per una banda, a 26 carrers dels Molins (quadres d’enllumenat CF, IJ, OB i OC), i per l’altra a una dotzena de carrers de Peramàs i l’Eixample (quadres BP i M). El detall dels carrers afectats es pot consultar a l’apartat La ciutat al dia del web municipal.

Els treballs consisteixen en la renovació de l’estesa d’alimentació elèctrica, la reubicació de punts de llum i el canvi dels mateixos per tecnologia LED.

Les obres a Peramàs i l’Eixample duraran 3 mesos. S’han adjudicat a l’empresa Alumbrados Viarios SA i tenen un cost de 96.894,23 €. En el cas del barri dels Molins, els treballs tenen una durada prevista de 5 mesos i s’han adjudicat a l’empresa Electricitat Boquet SL per un import de 256.173,87 €. Mentre durin les obres hi pot haver afectacions puntuals al trànsit així com a zones d’estacionament i de càrrega i descàrrega.

Els projectes d’enllumenat estan finançats pel Programa General d’Inversions (PGI) de la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de Concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023.  A més, les actuacions formen part del desplegament del Pla Director de l’Enllumenat Públic.


Substitució de 1.300 llumeneres per adaptar els fanals a tecnologia LED

A banda dels projectes de renovació i millora de l’enllumenat, l’Ajuntament està executant les darreres actuacions per aconseguir que el 100 % dels fanals de Mataró estiguin adaptats a tecnologia LED, un dels objectius també del Pla Director de l’Enllumenat Públic. Així, s’aposta per tecnologies que permetin un consum d’energia més baix, una major qualitat lumínica, un menor cost de manteniment i proporcionin una vida útil més llarga de les instal·lacions.

L’adaptació a la tecnologia LED comporta sovint el canvi de les llumeneres, la part del fanal on es subjecten les làmpades o bombetes i es connecten al circuit elèctric, i que distribueix i filtra la llum emesa. La substitució es duu a terme coincidint amb la renovació dels diferents quadres d’enllumenat que hi ha a la ciutat, amb actuacions puntuals d’adquisició de llumeneres i punts de llum i amb les tasques habituals de manteniment de les instal·lacions.

Entre gener i febrer l’Ajuntament ha adquirit i substituït 957 llumeneres. Abans de l’estiu té previst canviar-ne 339 més, a banda d’aquelles que es renoven en els projectes de millora dels quadres d’enllumenat. Els punts de llum que quedin pendents d’adaptar a LED després d’aquestes actuacions (un 4 %) es substituiran mitjançant el contracte de manteniment de les instal·lacions.

Les noves llumeneres s’estan adquirint gràcies a l’acord marc de serveis i subministrament d’elements d’eficiència energètica en l’enllumenat públic tramitat per l’Associació Catalana de Municipis. La despesa global en les 1.300 llumeneres és de 191.484,2 € (IVA inclòs), i les feines s’han encarregat a les empreses Novatilu SL i Electricitat Boquet SL.Galeria d'Imatges

Publicat a