Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament condemna l’agressió sexual a una jove a Mataró

Escoltar

L’Ajuntament condemna l’agressió sexual a una jove a Mataró

S’ha activat el Protocol integral per a l’abordatge de la violència masclista i el consistori s’ha posat a disposició de la víctima per oferir-li tots els recursos necessaris per a la seva atenció i recuperació.

Rebuig i condemna de l’Ajuntament a l’agressió sexual que va patir una jove de 17 anys aquest passat cap de setmana a Mataró. S’ha activat el Protocol integral per a l’abordatge de la violència masclista i l’Ajuntament s’ha posat a disposició de la víctima per oferir-li tots els recursos necessaris per a la seva atenció i recuperació. L’agressor va ser detingut pels Mossos d’Esquadra i el jutge n’ha decretat l’ingrés a presó preventiva.

El comunicat de condemna és el següent:

“Havent tingut coneixement de l’agressió sexual que ha patit una veïna de la nostra ciutat, el passat cap de setmana, l’Ajuntament de Mataró vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta contra aquest fet.

Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones.

És alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta  a tota la ciutadania.

La Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista, reconeix la violència sexual com a una de les possibles formes de violència que es pot exercir contra les dones. La violència sexual és una de les manifestacions de la violència masclista més freqüent i que queda més invisibilitzada socialment

Per això, cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible sumar esforços per  rebutjar aquestes violències i actuar,  tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista.

La nostra ciutat no tolera cap tipus d’agressió sexual, sexista o  lgtbifòbica i treballa per tal d’eradicar-les.

L’Ajuntament de Mataró posa a disposició de la persona agredida tots els recursos necessaris per a la seva atenció i recuperació i manifesta el seu compromís i la voluntat de continuar treballant per aconseguir  una ciutat lliure d’agressions i conductes sexistes i garantir l’atenció a les persones que les pateixen.”

Publicat a