Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament consolida la línia de finançament per a projectes d’Economia Social i Solidària amb la Fundació Seira i COOP 57

Escoltar

L’Ajuntament consolida la línia de finançament per a projectes d’Economia Social i Solidària amb la Fundació Seira i COOP 57

La signatura de convenis de col·laboració públics amb la banca ètica i cooperativa per facilitar l’accés a fonts alternatives de finançament és una acció prioritària del Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària de Mataró.

D'esquerra a dreta, Raimon Gassiot, Sergi Morales i Miguel Linde.
D'esquerra a dreta, Raimon Gassiot, Sergi Morales i Miguel Linde.

L’Ajuntament, la Fundació Seira i COOP57 renoven el conveni que consolida el fons municipal per al foment de l’accés al finançament de projectes d’Economia Social i Solidària en fase d’inici, creixement i/o consolidació; per cobrir necessitats de liquiditat derivades de la pandèmia COVID-19 i/o finançar projectes de reconstrucció socioeconòmica en l’àmbit de l’ESS; i per enfortir i apropar el sistema de finances ètiques al teixit d’ESS, amb impacte i retorn a la ciutat de Mataró.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, ha signat avui, 31 de gener, un conveni amb Miguel Linde de la Fundació Seira i Raimon Gassiot de la Coop 57, SCCL, per al projecte de consolidació del Fons Municipal per al foment de l’accés al finançament de projectes d’Economia Social i Solidària (ESS).

Es tracta de la renovació del conveni que ja es va signar l’any 2018 i que persegueix el mateix objectiu que recull el Pla de Mandat municipal: apostar per visibilitzar l’economia social i cooperativa, fomentar la creació de noves empreses de l’economia social i generar riquesa i ocupació de qualitat, així com potenciar el creixement de l’ESS en nous àmbits. Per això, la línia estratègica d’actuació per promocionar i consolidar l’Economia Social i Solidària contempla el creixement de projectes i de nous fons de finançament, entre d’altres estratègiques que posin en valor el seu retorn social.

El 2018 es va posar a disposició dels projectes d’Economia Social i Solidària una línia de finançament per valor de 150.000 €, amb l’aportació de 10.000 € de cada part signant per a la creació del fons d’avals d’aquesta línia, per poder fer front a una hipotètica morositat dels crèdits atorgats. El nou conveni, amb vigència per a tres anualitats, amplia la línia de finançament amb 150.000 € més disponibles, gràcies a la nova aportació de 30.000 euros més al fons d’avals, per part de l’Ajuntament de Mataró, Coop57 i la Fundació Seira, a parts iguals.

El conveni inclou com a novetats el finançament per al creixement i consolidació de projecte i per a fer front a la liquiditat, contingència i reconstrucció per motius derivats de la pandèmia de la Covid-19. En el primer conveni aquests conceptes no es contemplaven i el finançament anava dirigit per a empreses i entitats de l’àmbit de l’Economia Social de nova creació, o bé per l'impuls de nous projectes i activitats.

 

Balanç 1r conveni

En el moment de la fi de vigència del primer conveni (2018-2021), s’havien atorgat 1 crèdit de 105.000€) i 2 pòlisses de crèdit de 15.000€ cadascuna a 3 projectes diferents per un total de 135.000€, sense registre de morositat ni de cap quota mensual desatesa. Per tant, dels 150.000 € inicials de la línia de finançament del primer conveni, van restar 15.000 € sense atorgar que ara es posen a disposició dels projectes d’Economia Social i Solidària sumats als 150.000 € del segon conveni amb un total de 165.000 € disponibles.

Aquesta iniciativa ha tingut impacte en la creació/consolidació d’11 llocs de treball.

Publicat a