Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crea una nova àrea recreativa per a gossos a la plaça de Sant Simó i millora l’accessibilitat a l’àmbit

Escoltar

L’Ajuntament crea una nova àrea recreativa per a gossos a la plaça de Sant Simó i millora l’accessibilitat a l’àmbit

Els treballs van començar la setmana passada i duraran 4 mesos. L’espai quedarà tancat i disposarà d’elements d’agility, una font i mobiliari urbà. L’Ajuntament té previst iniciar properament nous projectes per crear més espais d’esbarjo per a gossos.

Dos gossos en un dels espais recreatius per a aquests animals a Mataró. Foto: Arxiu Ajuntament
Dos gossos en un dels espais recreatius per a aquests animals a Mataró. Foto: Arxiu Ajuntament

La nova àrea recreativa s’implanta a l’espai pavimentat de sauló de la plaça de Sant Simó. Els treballs suposen la retirada dels elements i el mobiliari existent, la col·locació de nou mobiliari urbà, una nova font que permetrà el doble ús per a les persones i els animals, i elements d’agility per als gossos.

S’implantarà un tancament perimetral d’acer galvanitzat, d’1,65 m i amb doble porta per frenar els animals i evitar que surtin massa ràpid al carrer. Es mantindrà la vegetació actual i els arbres, reubicant la prunera existent dins la mateixa àrea.

També s’ha previst la renovació i millora del sistema d’enllumenat existent per disposar d’una il·luminació òptima a tota la zona. Així mateix, s’instal·larà una nova xarxa de reg per aspersió per minimitzar les olors i la pols generada per l’ús de l’espai, i així garantir un bon manteniment a banda de les neteges i desinfeccions que es programin de forma periòdica.


Millora de l’accessibilitat

Per facilitar l’accessibilitat i millorar la seguretat dels vianants, tant a l’espai per a gossos com a la mateixa Ermita de Sant Simó, s’ampliarà la vorera nord del Camí Ral de davant de l’ermita. Aquesta actuació, que suposarà reduir un carril de circulació en aquest tram, enllaça amb la nova rotonda de l’N-II. La intervenció també permetrà guanyar tres noves places d’estacionament.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Catalana de Treballs i Obres SL amb un pressupost de 188.948,76 € IVA inclòs.


Espais actuals i projectes previstos

Mataró compta actualment amb 11 espais lliures per a gossos, 8 sense delimitació horària i 3 amb horaris determinats; i amb 5 espais recreatius o corre cans: 4 de fixes (als entorns de l’Institut Les Cinc Sénies; a Cirera, entre el carrer d’Àustria i la ronda dels Països Catalans; al Triangle Molins; i a La Llàntia, a la placeta entre els carrers de Teià i de Sant Pol) i 1 d’ús provisional al solar del carrer de Floridablanca amb Enric Prat de la Riba.

A banda de l’actuació que ara comença a la plaça de Sant Simó, l’Ajuntament té previst executar properament noves àrees recreatives per a gossos. Per determinar les millors ubicacions i la compatibilitat dels espais amb altres usos, l’any passat va tenir lloc un procés participatiu que va prioritzar cinc ubicacions: a la ronda de Josep Tarradelles (aquest projecte ja està aprovat i pendent de licitació), dues àrees al Parc Central, al Pla d’en Boet –entre el carrer de Pablo Iglesias i carrer de Josep de C. Serra i Ràfols–, al parc del Nord i al carrer de l’Esplanada.

A més, l’Ajuntament té previst reubicar, al recinte actual, la zona recreativa per a gossos dels entorns de l’Institut Les Cinc Sénies, amb motiu del trasllat de les pistes de petanca que estan situades ara al costat del CAP de Rocafonda, per la futura ampliació d’aquest equipament.


Publicat a