Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La rotonda de l'N-II a l’entrada de Mataró per Sant Simó es posa en servei

Escoltar

La rotonda de l'N-II a l’entrada de Mataró per Sant Simó es posa en servei

La nova rotonda de 36 metres de diàmetre es troba en el punt quilomètric 647 de l’N-II, a l’entrada de Mataró per Sant Simó. Les obres, amb un pressupost de 900.000 €, han anat a càrrec del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat d’acord amb el conveni subscrit amb l’Ajuntament de Mataró.

L’alcalde, David Bote, i el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin, han visitat avui 4 de gener la nota rotonda de Mataró, situada a l’N-II, a l’entrada de la ciutat per Sant Simó. La nova infraestructura millora la seguretat viària i la canalització del trànsit en un encreuament de l’N-II al seu pas pel nucli urbà de Mataró, una actuació amb un un pressupost de 900.000 €.

L’obra ha inclòs una nova rotonda, de 36 metres de diàmetre, amb dos carrils d’entrada de l’N-II en ambdós sentits de circulació, la connexió amb el camí Ral i l’execució d’un camí pavimentat paralꞏlel a la carretera per eliminar un gir a l’esquerra i donar així accés a finques de la zona. D’aquesta manera, l’actuació facilita la canalització del trànsit i la seguretat viària en un punt de la xarxa per on circulen més de 22.000 vehicles diaris de mitjana.

D’altra banda, s’han executat diverses obres de millora en un tram de la travessera com l’eliminació de barreres metàl·liques biones i l’estesa d’una nova capa de ferm. Complementàriament, s’han inclòs tasques com:

  • Moviments de terres
  • Desviament de serveis afectats
  • Ferms i paviments
  • Urbanització
  • Drenatge i sanejament
  • Enllumenat
  • Reg i mesures d’integració en l’entorn
  • Senyalització i barreres de seguretat

Aquesta actuació s’emmarca dins del Conveni subscrit per l’Ajuntament de Mataró i el Departament de cessió del tram de l’N-II al seu pas pel municipi, així com en l'agenda d'actuacions previstes en el projecte de pacificació de la carretera.

Publicat a