Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró i l’Associació TEA Asperger Maresme signen un conveni per a l'organització d’un casal d’estiu

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró i l’Associació TEA Asperger Maresme signen un conveni per a l'organització d’un casal d’estiu

L’entitat ha rebut una subvenció de 3.000 euros per organitzar un casal amb un projecte educatiu adaptat a les característiques dels joves amb trastorns de l’espectre autista.

Els joves que participen al casal d'estiu de l'associació TEAMAR fan activitats adaptades
Els joves que participen al casal d'estiu de l'associació TEAMAR fan activitats adaptades

L’objectiu del conveni és fomentar el Casal d’Estiu promogut per l’Associació TEA Asperger Maresme (TEAMAR) que consisteix en la realització d’un programa d’activitats adaptades per poder atendre joves, de 15 a 21 anys, amb trastorns de l’espectre autista. El casal, que se celebra del 27 de juny al 22 de juliol és conduït per monitors i monitores de lleure amb experiència en l’organització d’activitats amb infants i joves amb aquest tipus de trastorns.

El Casal reuneix a 13 joves que al llarg d’aquestes quatre setmanes realitzen un programa d’activitats adaptades al trastorn que pateixen. L’objectiu del programa de lleure per a aquest col·lectiu és millorar la seva qualitat de vida i fer de l’acció de l’oci el més integral i integradora possible, tan per a la persona com per al seu entorn.

L’Associació TEA Asperger Maresme (TEAMAR) és una associació sense ànim de lucre formada per unes 300 famílies amb persones amb Trastorn de l’Espectre de l‘Autisme (TEA) lleu o moderat i Asperger, que, des del 2008, treballa promovent la millora en la qualitat de les seves vides i la seva integració i inclusió a la societat.

TEAMAR compta amb un equip expert altament capacitat i format en TEA integrat per psicòlegs, professionals del lleure, voluntaris i personal d’administració. Des de l’entitat es posa cura a l’atenció personalitzada, mitjançant múltiples activitats que pretenen millorar la comprensió del TEA en la societat, donar eines i recursos a les persones TEA i garantir la seva igualtat en drets i oportunitats.

Publicat a