Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament defensa el personal sanitari i de suport dels centres d’atenció primària i de l’Hospital de Mataró

Escoltar

L’Ajuntament defensa el personal sanitari i de suport dels centres d’atenció primària i de l’Hospital de Mataró

Avui s’ha aprovat una Declaració institucional presentada per tots els grups municipals en Junta de Portaveus en defensa dels i les professionals sanitaris i personal de suport dels centres d’atenció primària i de l’Hospital de Mataró.

D'esquerra a dreta: Canela, Teixidó, Bote, Gomar, Morales i Sancho.
D'esquerra a dreta: Canela, Teixidó, Bote, Gomar, Morales i Sancho.

El text de la Declaració institucional és el següent:

“Els treballadors i treballadores dels Centres d’Atenció Primària (CAPs) i de l’Hospital de Mataró, així com el CUAP i serveis d’urgències – personal mèdic i d’infermeria, auxiliars, personal administratiu, de neteja i de seguretat – van estar en primera línia de la lluita contra el virus de la COVID19 durant la primera onada de la pandèmia, en ple confinament. Ho van fer en unes condicions especialment adverses, quan el desconeixement del virus era quasi total i quan les mesures de protecció individual amb les que es comptaven eren pràcticament nul·les.

En aquells dies tan durs, el conjunt de la població va saber reconèixer l’esforç i la professionalitat de tots els treballadors i treballadores sanitaris i de suport amb aplaudiments espontanis als balcons de pobles i ciutats d’arreu del país.

En les successives onades de la pandèmia, els i les professionals van seguir al peu del canó amb un esforç titànic i una sobrecàrrega de treball desmesurada, originada, sobretot, per la infradotació de personal que pateixen molts centres i hospitals.

En les darreres setmanes, els treballadors i treballadores sanitaris i de suport han hagut de suportar, tant a diferents CAPs, CUAP, com al propi Hospital de Mataró, tot tipus de situacions desagradables, com insults, amenaces verbals, per escrit i en xarxes, agressions i, fins i tot, pintades amb greus acusacions que de cap manera podem tolerar.

Per tot l’exposat anteriorment, els grups municipals Socialista, Esquerra Republicana, En Comú Podem, Junts per Mataró i Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró proposen a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents acords: 

 

  1. Reconèixer la gran tasca feta pels treballadors i treballadores sanitaris i de suport – personal mèdic i d’infermeria, auxiliars, personal administratiu, de neteja i de seguretat – al llarg de tota la pandèmia.

  2. Condemnar els insults, amenaces i agressions als professionals dels diferents serveis i àmbits de la salut, així com les pintades referint acusacions molt greus que han patit diversos centres a la nostra ciutat.

  3. Traslladar els presents acords a la direcció dels Centres d’Atenció Primària de Mataró, del CUAP i de l’Hospital de Mataró i als sindicats CATAC-CTS, CCOO, CSIF, Metges de Catalunya i als delegats de personal”.

 

Publicat a