Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i Aigües de Mataró inicien la renovació de la xarxa de clavegueram i reurbanització del carrer de l’Abat Antoni Maria Marcet

Escoltar

L’Ajuntament i Aigües de Mataró inicien la renovació de la xarxa de clavegueram i reurbanització del carrer de l’Abat Antoni Maria Marcet

El passat 21 de novembre es van iniciar els treballs de renovació de la xarxa de clavegueram i reurbanització del carrer de l’Abat Antoni Maria Marcet, en el tram entre el carrer de Sant Ignasi de Loiola i el carrer d’Àvila. L’actuació al clavegueram, que executa Aigües de Mataró, està coordinada amb les obres del Pla de millora de paviments de l’Ajuntament de Mataró, que executa la reurbanització.

Obres de renovació del clavegueram al carrer de l'Abat Antoni M. Marcet. Foto: Aigües de Mataró
Obres de renovació del clavegueram al carrer de l'Abat Antoni M. Marcet. Foto: Aigües de Mataró

L’actual xarxa de clavegueram és una xarxa doble que transcorre per sota de les voreres. Aquest fet dificulta el seu manteniment, i impossibilita poder fer pous de registre a la vorera actual per la presència d’altres serveis existents.

Dins d’aquestes obres de renovació es preveu la construcció de 82 metres lineals de canonades de tub de PVC de 400 mm de diàmetre. També s’instal·laran nous pous de registre, nous claveguerons i connexions als embornals.

La rasa es realitzarà per la calçada per la instal·lació de la nova xarxa de clavegueram, i per les voreres , per retirar l’antiga i per fer les connexions als claveguerons.

Pel que fa a la reurbanització, afectarà a una superfície de 550 m² que es pavimentarà com l’altre tram del carrer ja executat, la calçada amb una mescla bituminosa en calent i les voreres de panot.

Durant les obres s’afectarà el trànsit de vianants a les voreres i la circulació i estacionament de vehicles. Els accessos als guals restaran afectats puntualment i sempre amb previ avís.

Els treballs de renovació del clavegueram han estat adjudicats a l’empresa constructora García Cano e Hijos, SA, per un import de 114.526,5 € (IVA inclòs). L’obra de clavegueram durarà 5 setmanes i després es faran els treballs de reurbanització, que farà l’UTE construccions Deumal SA i Vialitat i Serveis SLU en el marc de les actuacions del Pla de millora de paviments (més de 50 actuacions a tot Mataró amb un cost de prop de 2,3 milions). La finalització del conjunt d’actuacions al carrer de l’Abat Antoni Maria Marcet està prevista per al 15 de març.

Dimecres 16 de novembre, va tenir lloc una reunió amb els veïns de la zona per explicar amb detall l'abast de les obres. La reunió es va celebrar a la sala d'actes del Centre Cívic de Molins i va comptar amb la presència de la regidora Elisabet Ruiz Moreno i tècnics municipals i d’Aigües de Mataró.