Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Fundació el Maresme presenten la concessió de la gestió del bar del Cafè Nou

Escoltar

L’Ajuntament i la Fundació el Maresme presenten la concessió de la gestió del bar del Cafè Nou

La concessió del servei de bar/restaurant de l’equipament permetrà fomentar la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional. El projecte de la Fundació el Maresme per al bar inclou accions de promoció de productes gastronòmics i enològics del territori, i activitats culturals que programarà la cooperativa Clack Audiovisual SCCL.

El regidor de Cultura, Xesco Gomar; el president de la Fundació el Maresme, Albert Vidal; i el president de la cooperativa Clack Audiovisual SCCL, Joan Salicrú. Foto: Ajuntament
El regidor de Cultura, Xesco Gomar; el president de la Fundació el Maresme, Albert Vidal; i el president de la cooperativa Clack Audiovisual SCCL, Joan Salicrú. Foto: Ajuntament

El regidor de Cultura, Xesco Gomar, i el director de la Fundació el Maresme, Albert Vidal, han presentat aquest matí la concessió del servei del bar/restaurant de l’edifici del Cafè Nou. El Ple municipal del passat 3 de febrer va aprovar l’adjudicació, que té una durada inicial de 6 anys a partir de la data d’obertura al públic (amb possibilitat de prorrogar-la 4 anys més).

La concessió permetrà fomentar la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats d’inserció laboral, ja que el procediment de contractació reserva que un 40 % de la plantilla formi part d’aquests grups. A més a més, el bar/restaurant del Cafè Nou haurà de complir altres requisits, com són organitzar activitats de promoció de productes gastronòmics i enològics característics del territori i programar activitat cultural complementària a l’organitzada per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament.

En aquest sentit, el projecte presentat per la Fundació el Maresme per a aquest espai també inclou la dinamització i programació de les activitats culturals del bar del Cafè Nou, en el marc d’un projecte compartit de cultura comunitària, inclusió social i restauració sostenible. La Fundació el Maresme ha signat un acord de col·laboració amb Clack Audiovisual SCCL, en què s'estableix que serà la cooperativa mataronina qui s’encarregarà de programar aquestes activitats.

 

El Cafè Nou

El Cafè Nou és un edifici construït per l’arquitecte Miquel Brullet i Monmany l’any 1935 i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Originàriament era propietat de la Unió de Cooperadors i durant el temps que va estar obert al públic, va reunir bona part de la producció cultural de la ciutat de Mataró. Des de l’any 2015, aquest edifici és de propietat municipal. El 2018 es van iniciar les obres del projecte de reforma integral, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i per la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.

L’equipament reobrirà per esdevenir un nucli turístic-cultural-social de la ciutat de Mataró, i acollirà un teatre, un bar i l’oficina de turisme. La seva reobertura permetrà potenciar l’eix de La Riera i disposar d’un potent nucli d’equipaments culturals: La Presó, el Pati del Cafè Nou, el mateix Cafè Nou, la Sala Cabanyes, el Teatre Monumental, l’Aula de Teatre i l’Ateneu de la Fundació Iluro.