Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament intensifica els controls preventius de paneroles, mosquits i rosegadors

Escoltar

L’Ajuntament intensifica els controls preventius de paneroles, mosquits i rosegadors

Fruit dels tractaments preventius per combatre la plaga de paneroles que es realitzen als pous de la xarxa de clavegueram, aquests dies es pot produir el que s’anomena ‘efecte desallotjament’, una fugida d’exemplars de paneroles que es produeix just abans que finalitzin el seu cicle de vida.

Un dels tractaments que es fan al clavegueram. Foto: Ajuntament
Un dels tractaments que es fan al clavegueram. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament porta a terme des de fa unes setmanes els tractaments que es fan als pous de la xarxa clavegueram dins la campanya preventiva de control de paneroles i rosegadors.

Precisament fruit d’aquests tractaments preventius, aquests dies la ciutadania pot percebre el que s’anomena ‘efecte desallotjament’: una fuita/fugida de paneroles que arriben a la via pública procedents del clavegueram, i que es produeix just abans que aquests exemplars finalitzin el seu cicle de vida.

Aquest any, i com a novetat, a la tardor es tornaran a fer tractaments preventius per al control de plagues de paneroles i rosegadors.

A part d’aquestes campanyes preventives a nivell de la xarxa de clavegueram, la Secció de Salut també coordina la vigilància i control a tots els edificis municipals de manera periòdica i activa els protocols necessaris quan es reben avisos des d’algun punt concret del municipi o es detecten incidències. També s’activen aquests protocols quan la ciutadania informa d’incidències a la via pública a través del canal de la Bústia Ciutadana.

 

Mosquits tigre

D’altra banda, l’Ajuntament i Aigües de Mataró també han començat la campanya per lluitar contra el creixement i proliferació del mosquit tigre que inclou, entre altres actuacions, revisar i fer tractaments als embornals i edificis municipals.

Els tractaments es realitzen als embornals i també es fan actuacions de vigilància i control als edificis municipals, elaboració del mapa de risc i atenció d’incidències ciutadanes.

La Secció de Salut de l’Ajuntament, que coordina les accions de vigilància i control, demana la implicació de la ciutadania per evitar la proliferació d’aquest insecte transmissor de malalties com el Dengue, el Chikungunya i el Zika, ja que es calcula que més del 90 % dels llocs on es pot criar el mosquit es troba en propietat privada.