Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament neteja la riera d’Argentona per minimitzar el risc d’inundacions davant episodis de pluja

Escoltar

L’Ajuntament neteja la riera d’Argentona per minimitzar el risc d’inundacions davant episodis de pluja

L’actuació suposa la neteja de canyes i l’eliminació de residus voluminosos que es trobin a la llera. Es desbrossen 110.000 m2 de terreny.

El Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament ha iniciat avui treballs de neteja i manteniment de la riera d’Argentona. L’actuació té per objectiu netejar la llera en el terme municipal de Mataró, retirant les canyes i els residus voluminosos que es trobin per garantir el desguàs correcte de la riera durant episodis de fortes precipitacions i que no es col·lapsin els passos cap al mar. Així, es minimitza el risc d’inundacions i també el risc d’incendis a la zona, millorant la seguretat.

Es desbrossaran amb tractor 99.149 m2 de terreny i 11.016 m2 més amb desbrossadora manual. Les restes vegetals que es retiren es trituren allà mateix. Els treballs tenen una durada d’un mes.

Aquesta primera actuació que es realitza durant l’hivern es completarà amb una segona neteja a l’estiu, per garantir que la riera estigui en bon estat tant a la primavera com durant la tardor, quan acostuma a haver-hi més possibilitat d’aiguats.

Els treballs estan adjudicats a la cooperativa social Taller Auria SCCL per un pressupost de 25.063,23 € IVA inclòs. Les actuacions (sense IVA) estan subvencionades per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Publicat a