Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza sessions de formació amb representants de 25 comunitats de veïns per fomentar la rehabilitació

Escoltar

L’Ajuntament organitza sessions de formació amb representants de 25 comunitats de veïns per fomentar la rehabilitació

Les trobades que van començar el 17 d’octubre i que es faran tots els dilluns fins al desembre van dirigides a un grup estable format per membres de 25 comunitats de veïns, la majoria d’edificis situats a Cerdanyola. Des del servei d’Habitatge es vol fomentar la rehabilitació del parc d’habitatges de la ciutat en un moment clau on es posen en marxa les convocatòries d’ajuts dels fons Next Generation.


El grup està format per veïns, veïnes, presidents i representants de 25 comunitats de veïns, 23 de les quals són del barri de Cerdanyola. Aquest grup es reuneix tots els dilluns a l’Espai Gatassa on reben formació específica i informació sobre aspectes relacionats amb la rehabilitació. La selecció dels edificis s’ha fet a través del Programa de Suport a les Comunitats de Veïns que treballa amb la finalitat d’actuar sobre la diversitat de problemàtiques que es produeixen dins de les comunitats de veïns, agreujades per la situació socioeconòmica, i que es traslladen a l’espai públic i a l’entorn.

En les primeres dues sessions que s’han realitzat, el 17 i el 24 d’octubre, s’ha fet formació en humitats als edificis (baixants, goteres, zones comunitàries) i s’ha donat informació sobre els ajuts dels fons Next Generation. El personal tècnic ha presentat estratègies de rehabilitació dels edificis que poden i han de fer els veïns centrant-se sobretot en la necessitat que totes les comunitats disposin dels Informes d’Inspecció Tècnica dels Edificis (ITE).

A banda de ser un espai on es dona informació i es posa a disposició els recursos existents, aquestes reunions també són un punt de trobada entre els representants d’aquestes comunitats de veïns per compartir inquietuds i problemàtiques a resoldre. A més d’aquestes primeres sessions relacionades amb la rehabilitació dels habitatges, també hi haurà trobades amb altres serveis de l’Ajuntament com la Policia Local i l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) per abordar temes com la seguretat i el consum de subministraments bàsics com la llum i el gas, entre d’altres.

Publicat a