Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta l’equipament que acollirà el CareCityLab, seu de Mataró ciutat cuidadora

Escoltar

L’Ajuntament presenta l’equipament que acollirà el CareCityLab, seu de Mataró ciutat cuidadora

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, i els socis del projecte PECT han visitat les instal·lacions que acolliran el CareCityLab, el nou centre de recerca i innovació en l’àmbit sociosanitari de Mataró. El projecte PECT «Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores» és un projecte d’innovació i especialització intel·ligent territorial, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER de Catalunya 2014-2020).

Imatge d'una recreació dels espais cuina i sales de treball del futur equipament.
Imatge d'una recreació dels espais cuina i sales de treball del futur equipament.

La presentació de les instal·lacions s’ha fet avui, 9 de març, abans de l’inici de les obres de rehabilitació de l’espai, que es preveu que comencin aquest mes d’abril. El CareCityLab estarà ubicat a la planta baixa, primera i segona de l’edifici del passeig de la Marina 142 i tindrà una superfície de 1.100 m².

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, i dels representants de tots els socis del projecte PECT: TecnoCampus, Consorci Sanitari del Maresme, Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, Fundació el Maresme i Eurecat com agents que desenvoluparan actuacions en el marc del projecte. Durant la visita s’ha fet un recorregut per les instal·lacions i s’ha explicat el que es preveu fer a cada un dels espais per adequar-los a les necessitats de cada una de les operacions dels socis del projecte PECT. Es preveu que les obres de rehabilitació i adequació dels espais comencin aquest mes d’abril i que el CareCityLab comenci a funcionar el 2024.

El CareCityLab vol esdevenir centre de referència al territori per a la recerca i innovació en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida dels col·lectius amb major vulnerabilitat i fragilitat, com la gent gran, amb dependència, cronicitat o persones amb discapacitat. En ell s’hi duran a terme accions de sensibilització i transferència de coneixement en l’àmbit de l’envelliment actiu i l’atenció a les persones amb situació de fragilitat.


Sobre el Projecte PECT


El projecte PECT «Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores» té com a objectiu desenvolupar i implementar en el territori models i solucions innovadores d’acompanyament a l’envelliment actiu i a l’atenció a les persones en situació de fragilitat, dependència, cronicitat o discapacitat, mitjançant processos de recerca, desenvolupament tecnològic i generació i transferència de coneixement entre altres agents implicats, com a base per la creació d’ocupació i activitat econòmica d’alt valor afegit.
El projecte PECT «Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores», liderat per l’Ajuntament de Mataró, és un projecte d’innovació i especialització intel·ligent territorial, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER de Catalunya 2014-2020).

Galeria d'Imatges

Publicat a

Contingut relacionat