Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde reitera la necessitat d’endurir el Codi Penal per lluitar contra la reincidència delictiva

Escoltar

L’alcalde reitera la necessitat d’endurir el Codi Penal per lluitar contra la reincidència delictiva

Les dades fetes públiques en la Junta Local de Seguretat posen de manifest que a Mataró, seguint la tendència del conjunt de Catalunya, hi ha hagut un repunt dels furts i també s’han produït més detencions durant els primers quatre mesos de l’any.

L’alcalde, David Bote, ha tornat a reclamar la necessitat de reformar el Codi Penal per poder lluitar contra la multireincidència, una petició que la Junta de Portaveus ja va fer el passat mes de novembre a través d’una Declaració institucional aprovada per unanimitat. Està previst que el Congrés voti aquest mes de juny la reforma del Codi Penal per castigar amb penes de presó els furts en casos de reincidència. Bote ha reiterat la necessitat que s’aprovi aquesta modificació després de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest migdia, durant la qual Mossos d’Esquadra ha fet públiques les dades corresponents als primers quatre mesos de l’any. Aquestes dades constaten un repunt dels fets delictius a Mataró degut a la multireincidència en els delictes menors, a la tornada a la normalitat i al fenomen de les ocupacions il·legals. Aquest tipus de delictes tenen un alt impacte sobre la realitat del comerç, el turisme i, en general, sobre la seguretat ciutadana.


Seguint la tendència a l’alça registrada al conjunt de Catalunya, el nombre total d’infraccions penals denunciades a Mataró va passar de 2.336 a 3.017 (29,2 %) entre gener i abril de 2022 respecte el mateix període de l’any passat. Les detencions, per la seva banda, també han augmentat significativament (21,8 %), de 238 a 290. Segons dades de Mossos d’Esquadra, el 50 % de les persones detingudes durant el 2021 tenia antecedents penals i, el 20 %, van ser arrestades més d’una vegada. En els primers quatre mesos d’aquest any, a un 9 % de les persones arrestades se les ha detingudes més de 3 vegades.


El repunt de les infraccions penals es deu sobretot a l’augment del 31,3 % dels delictes contra el patrimoni (de 1.933 a 2.538), especialment de figures delictives com els furts (860, +34 %) degut a la represa de l’activitat comercial i a la reobertura de l’oci nocturn. Les estafes per internet denunciades també han augmentat fins a les 495 (19,5 %).

Galeria d'Imatges

Publicat a