Coberta de l'edifici. Foto: SolarTradex

L’edifici d’oficines municipals del Pericó també millora l’eficiència energètica amb una coberta fotovoltaica

L’actuació forma part del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró i s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima per reduir emissions contaminants i tenir equipaments més eficients a nivell energètic.

L’Ajuntament ha finalitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de edifici del Pericó, on hi ha les dependències dels serveis d’Espais Públics i Equipaments Municipals. L’actuació forma part del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) i s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica.

La instal·lació està formada per 76 mòduls fotovoltaics de 390 Wp (watio pico) de potència, que sumen 29,64 kWp de potència total instal·lada. Els mòduls estan connectats a un inversor solar de 25.000 W per transformar en electricitat l’energia produïda per les plaques.

La producció energètica anual prevista de la instal·lació serà de 41.304 kWh, el que suposa el 24,4% del consum de l’edifici, i una reducció de les emissions a l’atmosfera de 8,3 TnCO2eq a l’any.

La producció d’electricitat està destinada a l’autoconsum del propi edifici. Quan existeixi més producció elèctrica que consum propi els excedents seran injectats a la xarxa elèctrica de distribució i la companyia farà un retorn econòmic a l’Ajuntament en règim de compensació simplificada.

La instal·lació de les plaques ha anat a càrrec de l’empresa Muntatges Jesús Puig SL amb un pressupost d’adjudicació és de 38.941,24 € IVA inclòs.

L’edifici del Pericó s’uneix així a la llista d’equipaments públics on l’Ajuntament ha posat en marxa cobertes fotovoltaiques. Al 2017 es va fer la reforma de la coberta fotovoltaica de la Biblioteca Pompeu Fabra; a finals de 2020 va instal·lar plaques a les cobertes de l’Escola Marta Mata i del Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca; i durant el 2021 es van fer les cobertes de l’Institut Miquel Biada i del Centre Cívic Pla d’en Boet.

L’Ajuntament ha encarregat també a Aigües de Mataró la instal·lació de plaques fotovoltaiques a 26 equipaments més del municipi amb una inversió pressupostada en 940.848 €.