Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’obra teatral de producció municipal “Amors” comença gira a Barcelona

Escoltar

L’obra teatral de producció municipal “Amors” comença gira a Barcelona

“Amors” es va estrenar el juliol del 2021 a Mataró fruit del treball conjunt entre la regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBI i l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura. Aquesta temporada comença gira al Teatre Gaudí de Barcelona del 31 de març a l’1 de maig i el 10 de juny també es podrà veure a Sant Quirze del Vallès. A Mataró s’han programat 4 dies de funció a Can Gassol-Centre d’Arts Escèniques: 26 i 27 de maig per als instituts i el 28 i 29 de maig per a tota la ciutadania.

Cartell promocional de l'obra "Amors".
Cartell promocional de l'obra "Amors".

L’objectiu de l’obra de teatre “Amors” és sensibilitzar la ciutadania en matèria de diversitat sexual i de gènere. Després de la seva estrena l’estiu passat a Mataró,  ara en la nova temporada l’obra comença gira amb una estada al Teatre Gaudí de Barcelona on es podrà veure del 31 de març fins a l’1 de maig.

A continuació l’obra es podrà veure a Can Gassol-Centre d’Arts Escèniques durant 4 dies. Les dues primers sessions, el 26 i 27 de maig, van dirigides als alumnes dels instituts de la ciutat i les dues darreres sessions, el 28 i 29 de maig, són obertes a tota la ciutadania.

El 10 de juny també està previst que hi hagi una actuació a la Sala Joan Brossa de La Patronal de Sant Quirze del Vallès i s’està treballant perquè l’obra pugui fer girar per tot Catalunya.

L’argument de l’obra gira al voltant d’en Giorgio que, abans de marxar als Estats Units a estudiar reuneix els seus amics en el que serà probablement el darrer sopar junts durant els pròxims dos anys. Al llarg de la nit, mengen, beuen, canten i, com solen fer sempre que es troben, airegen els anhels i els fracassos més íntims, a més d’algun secret molt ben guardat.


Exportar el talent mataroní

L'obra es va començar a gestar l’any 2019 com una de les accions incloses dins el III Pla d'Igualtat de Gènere per a la Ciutadania i el Pla Jove x Mataró (2018-2022). Escrita i dirigida pel dramaturg mataroní Pere Anglas, l'obra ha buscat també implicar la joventut de la ciutat, per la qual cosa el repartiment està format per Raquel Ayllón, Clara Bellavista, Nerea Ferrer, Pol Martínez i David Pruna, cinc joves escollits en un càsting obert dirigit a persones d’entre 18 i 29 anys amants del teatre i amb interès per la temàtica LGTBI.

En l'àmbit de la diversitat sexual i de gènere, l'espectacle ha comptat amb l'assessorament d'Abel Huete, membre del col·lectiu de professionals de Caleidoscopio, coordinador de l'Associació Colors de Ponent i de l'Associació Antisida de Lleida, i membre de l'equip de professionals dOasis, unes colònies per a adolescents LGTBI. L'espectacle també compta amb l'ajudantia de direcció de Minerva Prat, música original de Clara Peya, direcció musical de Nil Bofill i disseny de llums de Dani Gener.

Publicat a