Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cavalcada dels Reis d’Orient es recupera amb l’aplicació de totes les mesures anti Covid-19

Escoltar

La Cavalcada dels Reis d’Orient es recupera amb l’aplicació de totes les mesures anti Covid-19

Després que l’any 2021 no es pogués celebrar per la pandèmia de la Covid-19, la Cavalcada 2022 ha transcorregut pels carrers de Mataró sense cap incident i portant la màgia, alegria i il·lusió als més petits i petites de la ciutat. El nou recorregut i la nova carrossa del carbó han estat les principals novetats.

La Cavalcada 2022 ha començat des de la zona del TecnoCampus.
La Cavalcada 2022 ha començat des de la zona del TecnoCampus.

La jornada del 5 de gener ha començat a Mataró amb l’arribada dels Reis d’Orient al Port de Mataró, a les 12 h, a bord del vaixell Sant Ramon. Nombroses famílies han volgut donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar que han rebut les claus de la ciutat per part de l’alcalde, David Bote, i del regidor de Cultura, Xesco Gomar.

Ses Majestats els Reis d’Orient han pogut descansar unes hores a l’Hotel Atenea Port i de forma puntual, a les 17.30 h, s’han enfilat a les seves carrosses i ha començat la Cavalcada 2022. Una de les principals novetats a Mataró ha estat el canvi de recorregut, amb inici a l’avinguda d’Ernest Lluch, Porta Laietana, Camí Ral, ronda de Francesc Macià, ronda O’Donnell, Camí de la Geganta, plaça d’Espanya, ronda d’Alfons X el Savi i carretera de Mata.

La nova carrossa del Carbó, finançada amb l’euro de les entrades de Les Santes 2021, ha rodat per primera vegada pels carrers de la ciutat. Aquesta nova carrossa s’ha sumat a les altres de Mataró: la del Temps, la dels missatgers, la tradicional Oca, el Tren, l’Avió, en Santi de la Fundació Maresme, el Vaixell, els Arlequins, l’Iceberg i les dels Reis Melchor, Gaspar i Baltasar. Enguany han participat 17 comparses amb 339 persones voluntàries.

 

Mesures anti Covid-19

L’Ajuntament ha activat, en fase d’alerta, el Protocol Específic Municipal per la Cavalcada de Reis 2022 per fer un seguiment d’aquest esdeveniment de ciutat amb la implicació dels cossos de seguretat i diversos serveis municipals.

Sense incidents a remarcar, la Cavalcada 2022 s’ha celebrat de forma ordenada i la ciutadania ha demostrat, un cop més, el respecte a les normes sanitàries marcades per les autoritats.

Galeria d'Imatges