Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Chana ballarà per últim cop al Teatre Monumental

Escoltar

La Chana ballarà per últim cop al Teatre Monumental

Antonia Santiago Amador, coneguda popularment com La Chana, deixa els escenaris i ho farà a la seva ciutat natal, Mataró. La capital del Maresme podrà veure el comiat d’una de les més grans bailaoras de la història del flamenc el proper 4 de juny, acompanyada de destacats artistes.

El regidor de Cultura, Xesco Gomar, i La Chana, presentant el concert. Foto: Ajuntament de Mataró
El regidor de Cultura, Xesco Gomar, i La Chana, presentant el concert. Foto: Ajuntament de Mataró

La Chana,”la diosa del compás”, bailaora, gitana, rossa i catalana va aprendre a ballar sola. Va haver de superar molts perjudicis per a dedicar-se a l’art que tant estimava. Amb esforç i perseverança es va convertir en una de les millors bailaoras de flamenc. Ha ballat a destacats escenaris d’arreu del món: els Estats Units, Austràlia, la Xina, l’Índia, Europa, Llatinoamèrica... La seva força i el seu “duende” van deixar admirats artistes com Salvador Dalí i actors de cine com Peter Sellers, que després de descobrir-la a Los Tarantos de Barcelona va plasmar el seu art a la pel·lícula “El magnifico Bobo” (1967).

Dissabte 4 de juny al Teatre Monumental, amb 75 anys, La Chana tornarà a ballar en una nit emotiva. Ho farà acompanyada de grans noms de l’escena flamenca: el Pele al cant, i també amb Antonio Canales, Carmen la Talegona i el Yiyo, en un espectacle concebut sota la mirada artística d’Ángel Rojas.

El preu de les entrades és de 28 euros a platea i 26 euros a l’amfiteatre, tot i que hi ha diferents descomptes: 25% per escolars, alumnes de l'Aula de Teatre, jubilats i carnet blau; 15% per grups de 12 persones o més, usuaris amb carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, del Teatre Lliure i del Club del Teatre. Ja es poden comprar a través del web entradesculturamataro.cat o a les oficines de la Direcció de Cultura (C. De Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i una hora abans a la taquilla del teatre.