Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Chana, el mite del ball flamenc, s’acomiada dels escenaris al Teatre Monumental de Mataró

Escoltar

La Chana, el mite del ball flamenc, s’acomiada dels escenaris al Teatre Monumental de Mataró

La bailaora Antonia Santiago La Chana posa punt final a una llarga i exitosa carrera a Mataró, la seva ciutat natal. El Teatre Monumental acollirà el seu darrer espectacle “La Chana, Diosa del Compás” el pròxim 4 de juny, i ho farà acompanyada de destacats noms del flamenc com El Pele, Antonio Canales, Carmen La Talegona i El Yiyo.

Foto: Irene Bel
Foto: Irene Bel

Artista i dona, autodidacta i irrepetible, amb una vida plena de llums i ombres: èxit, marginalitat, pobresa, riquesa, maltracte, turment, èxtasis. No hi ha hagut des de Carmen Amaya, una dona que hagi trencat motlles a l’escena del ball com ella. Antonia Santiago Amador La Chana (1946), creadora de ritmes infinits, ballarà als 75 anys per darrera vegada al Teatre Monumental el proper 4 de juny, a les 20 h, tornant als seus orígens després d’una vida dedicada a la dansa.

 

Després de reaparèixer i reviure una nota etapa professional que l’ha tornat a l’actualitat, la mítica bailaora catalana es retira dels escenaris el proper mes de juny amb el seu espectacle “La Chana, Diosa del Compás”. Ballà al Teatre Monumental acompanyada d’Antonio Canales, El Pele, Carmen La Talegona i El Yiyo.

 

L’espectacle que es podrà veure per darrera vegada a Mataró, es va estrenar l’any 2017 a Madrid sota la direcció artística d’Àngel Rojas. El seu llibre autobiogràfic “Capitán Swing” escrit entre ella i la seva biògrafa Beatriz del Pozo i el documental homònim, dirigit per Lucija Stojevic (Noon Films) que ha guanyat diversos premis han estat claus en l’èxit de l’artista en aquesta etapa de la seva trajectòria artística.


Les entrades

La Chana convida a l’espectador a viure una nit d'emocions que ben segur serà històrica. La bailaora que va enamorar al director de cinema Peter Seller (“The Bobo” 1967) i admirada per Salvador Dalí, Maya Plisetskaya, Mijail Baryshnikox, Camarón i Paco de Lucía és, sens dubte, referència absoluta per tots i totes les bailaoras de l’actualitat, i encara ballant assentada, com ho fa ara quan es presenta davant el públic, és una bailaora pura, de risc i improvisació que amb el seu esperit i tècnica ha estat proclamada en el flamenc com la “Diosa del compás”.

El preu de les entrades és de 28 € a platea i 26 € a l’amfiteatre, i ja es poden comprar a través del web www.culturamataro.cat/entrades o a les oficines de la Direcció de Cultura de dilluns a divendres de 9 a 14 h (c. de Sant Josep, 9), i des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle a la taquilla del Teatre Monumental.