Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta Arbitral Municipal de Consum presenta la seva activitat a instituts de Mataró i Granollers

Escoltar

La Junta Arbitral Municipal de Consum presenta la seva activitat a instituts de Mataró i Granollers

La Junta Arbitral Municipal de Consum de l'Ajuntament de Mataró visitarà diferents instituts de Mataró i de Granollers per donar a conèixer els avantatges de la mediació i l'arbitratge de consum, per poder resoldre els conflictes entre les empreses i les persones consumidores.


Tècnics de la Junta Arbitral Municipal de Consum de l’Ajuntament tenen previst fer xerrades informatives els propers dies a alumnes de Mataró i Granollers per donar a conèixer els avantatges de la mediació i l'arbitratge de consum, per poder resoldre els conflictes entre les empreses i les persones consumidores.

L’objectiu és donar a conèixer aquests sistemes extrajudicials de resolució de conflictes als alumnes dels cicles formatius de grau mitjà i superior, dels estudis d'administració i finances i de comerç i gestió d'espais comercials, els futurs professionals del sector comercial i empresarial.

El dia 30 de març es visitarà els alumnes del Cicles Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Administració i Finances de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró; el dia 31 de març es visitarà els alumnes del CFGS de l'Institut Carles Vallbona de Granollers i els dies 4, 7 i 25 d'abril es visitarà l'Institut Thos i Codina, en concret els grups de CFGM d'Activitats Comercials, els alumnes del CFGS de Gestió de Vendes i Espais comercials i al CFGM d'Activitats Comercials - Perfil Moda.

Tots els instituts que vulguin conèixer de primera mà com es gestionen les reclamacions extrajudicials de consum, des del sistema arbitral de consum, poden demanar al servei públic de consum de l'ajuntament de Mataró, que es programi una sessió amb els seus alumnes, adaptada a les seves necessitats educatives.

Aquestes xerrades també estan obertes a totes les associacions empresarials i als gremis.

La Junta Arbitral de Mataró està ubicada a l'Avinguda Puig i Cadafalch, 101,  on totes les empreses i les persones consumidores hi poden sotmetre, de forma voluntària la resolució dels conflictes que puguin aparèixer en les seves relacions de consum.

Aquest sistema extrajudicial és vinculant, perquè s'emet un laude que és equivalent a una sentència judicial i el procediment és molt ràpid, perquè es resol en un màxim de noranta dies i és gratuït per a les empreses i la ciutadania.

A Catalunya hi ha vuit Juntes Arbitrals de Consum, set són municipals, com la de Mataró i una és autonòmica i depèn de la Generalitat de Catalunya.

Publicat a