Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La lluita feminista contra les discriminacions múltiples a les dones centra la programació del 8M a Mataró

Escoltar

La lluita feminista contra les discriminacions múltiples a les dones centra la programació del 8M a Mataró

Al voltant del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, Mataró disposa d’una programació amb més d’una vintena d’activitats per posar de manifest les discriminacions múltiples que pateixen les dones, el que es coneix com a lluita feminista interseccional. Entre les activitats, destacar l’acte institucional, que cada any commemora aquesta data i que el 2022 comptarà amb la participació de l’escriptora i activista feminista Beatriz Gimeno, l’ampliació a dos dies del Sorori Art i l’acte conjunt que realitzaran les entitats de la ciutat.

Un moviment feminista que vulgui combatre l’arrel de les desigualtats ha de fer que s’escoltin les veus de la diversitat de les dones, s’incorporin les qüestions importants per a totes elles, i no només les de les dones pertanyents al grup hegemònic. A Mataró, des de l’Ajuntament i conjuntament amb altres administracions i entitats, es treballa des dels feminismes interseccionals que reconeixen i defensen que hi ha múltiples eixos de discriminació.

En aquesta línia de treball es presenta una programació amb més d’una vintena d’activitats de tot tipus amb l’objectiu d’arribar al màxim de ciutadania possible propiciant el debat i la reflexió per aconseguir una ciutat més justa.

La Marxa del Moviment Feminista del Maresme “Juntes som més fortes” es farà el 8 de març amb concentració i marxa inicial des del Mural Insubmises del Parc Nou a les 18.30 h. Es farà un recorregut fins a l’Ajuntament on es farà la lectura del Manifest del 8M amb una intervenció visual. El final de la marxa es preveu que sigui als peus de l’escultura de la Laia l’Arquera.

 

Conferència i Sorori Art

L’escriptora i activista feminista Beatriz Gimeno serà l’encarregada de la conferència institucional que està prevista pel 9 de març, a les 19h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró. Gimenno (Madrid, 1962), va ser directora del Instituto de la Mujer i diputada amb Podemos a l’Assamblea de Madrid.

Enguany, després que l’any 2021 hagués d’ajustar les activitats a les restriccions pel Covid-19,  torna el Sorori Art amb més força i més activitats. Aquesta és una iniciativa de la Xarxa d’Espais Joves de Mataró i el CIRD que enguany tindrà com a escenari el pati del Cafè Nou. Se celebrarà el divendres 11 amb un seguit de propostes (monòlegs feministes, espectacles i food trucks) sota el nom de “Les Nits del Sororiart”, a partir de les 20.30 h. I el dissabte 12 de març, a partir de les 12 h i durant tot el dia hi haurà un espectacle familiar, espai de photocall, actució musical, performance, concerts, tallers, food trucks i un espai expositiu. 

Publicat a