Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova Setmana de l’Economia Social i Solidària vol donar visibilitat a l’oferta d’aquest ecosistema a la ciutat

Escoltar

La nova Setmana de l’Economia Social i Solidària vol donar visibilitat a l’oferta d’aquest ecosistema a la ciutat

Organitzada per la Taula de l’Economia Social i Solidària de Mataró oferirà més d’una trentena activitats des del 2 al 9 d’octubre i es realitzaran a diferents punts de la ciutat.

D'esquerra a dreta: Eloi Serrano, director de la càtedra d'economia social del TecnoCampus; Sergi Morales, regidor d'Ocupació i Empresa i Berta Mundó de Coop Maresme, l'Ateneu Cooperatiu del Maresme. Foto: Ajuntament de Mataró
D'esquerra a dreta: Eloi Serrano, director de la càtedra d'economia social del TecnoCampus; Sergi Morales, regidor d'Ocupació i Empresa i Berta Mundó de Coop Maresme, l'Ateneu Cooperatiu del Maresme. Foto: Ajuntament de Mataró

El passat 21 de juliol del 2021 el Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar el Pla Estratègic d’Economia Social i Solidària (ESS) de Mataró, elaborat de forma participativa amb referents de l’ecosistema de l’ESS de la ciutat. El 17 de maig es va crear la Taula per l’Economia Social i Solidària de Mataró, amb 26 membres inicials com a espai mixt de debat, reflexió i governança del Pla.

Una de les accions prioritàries que va decidir la Taula en el Pla de Treball 2022-23 va ser donar impuls a l’antiga Fira de l’Economia Social i Solidària. L’objectiu és potenciar la demanda de productes i serveis existents i posicionar les organitzacions i entitats de l’ESS en el cicle econòmic general de la ciutat. Aquest esdeveniment és també una oportunitat per guanyar visibilitat de les diferents iniciatives a Mataró i explicar els valors d’aquesta altra manera de fer economia per donar resposta a les necessitats de les persones.

Els actes comencen el diumenge 2 i es repartiran per diferents espais de la ciutat amb la intenció d’arribar al públic que no coneix aquesta oferta.

En total s’ofereixen trenta - tres activitats que inclouen des d’accions d’introducció al cooperativisme i sensibilització de l’Economia Social i Solidària, així com d’oci, cultura i mercat social.

Es vol apropar als barris exemples d’emprenedoria social perquè coneguin una nova manera d’autoorganitzar-se i donar resposta a les seves necessitats d’ocupació.

Es treballaran sessions de sensibilització i introducció al cooperativisme adreçades als joves; hi haurà espais de reflexió i debat en temes com el feminisme, la precarietat laboral d’alguns sectors i la inserció laboral de persones amb diversitat funcional; s’aproparà les famílies a la natura en projectes comunitaris; hi haurà jocs per entendre el comerç just; podrem conèixer la història cooperativista de Mataró i projectes de cooperativisme actual, entre d’altres.

L’acte oficial d’obertura de la Setmana serà dilluns 3 d’octubre a les 18 h al Cafè de Mar amb membres representants de la Taula transversal per l’ESS, entre ells el regidor d’Economia Social i Solidària, Sergi Morales.

El dia 8 d’octubre al Cafè Nou es farà la festa de l’ESS amb activitats diverses com ara l’estrena de l’exposició del fotoreportatge de projectes maresmencs de l'ESS Les persones a l'objectiu: una lluita per la transformació, jocs solidaris, conta contes, balls de Bollywood, tallers i un concert de jazz per acabar.

Tota la informació de la Setmana es podrà consultar al web mataro.cat/economia social.