Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local organitza dues sessions sobre com moure’s per Mataró amb bicicleta i patinet elèctric

Escoltar

La Policia Local organitza dues sessions sobre com moure’s per Mataró amb bicicleta i patinet elèctric

Les sessions sobre la nova mobilitat de Mataró tenen per objectiu millorar els coneixements i la capacitació dels conductors per circular amb aquest tipus de vehicles, millorar-ne la seva seguretat i reduir el risc d’accident de trànsit. Les sessions tindran lloc els dissabtes 26 de febrer i 12 de març, s’oferiran en format presencial i telemàtic i cal inscripció prèvia.

Foto: Ajuntament
Foto: Ajuntament

La Policia Local ha organitzat dues sessions de formació sobre com moure’s per Mataró un cop ha entrat en funcionament la nova Ordenança de Mobilitat, que dedica especial atenció a pacificar i conciliar la circulació de vehicles i a millorar la qualitat de vida i salut de les persones, prioritzant la circulació a peu i la mobilitat més sostenible. 

Aquestes dues sessions estan adreçades principalment a persones usuàries de bicicletes, patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). L’objectiu principal és millorar els coneixements i la capacitació dels conductors per circular amb aquest tipus de vehicles, millorar-ne la seva seguretat i reduir el risc d’accident de trànsit. Les dades fetes públiques en l’última Junta Local de Seguretat posen de manifest l’augment de la sinistralitat viària amb VMP implicats en els últims dos anys: el 2021 es van registrar 51 accidents amb patinet elèctric; el 2020 se’n van registrar 33 i, el 2019, 3.

Tindran lloc els dissabtes 26 de febrer i 12 de març, en format presencial a l’edifici de Via Pública a les 9 del matí i, a les 11h, en format telemàtic via Zoom. Són gratuïtes i cal inscripció prèvia.

 

La nova mobilitat de Mataró

Durant el 2021 s’han posat en marxa diferents canvis en la mobilitat de la ciutat: ha entrat en vigor la nova Ordenança de Mobilitat per donar resposta als canvis en la manera de moure’s de la ciutadania, especialment davant la generalització de l’ús de patinets elèctrics i altres VMP; s’està acabant de desplegar l’Anella ciclista, que suposarà ampliar l’extensió de carrils bici passant de 6,5 km a una xarxa de 15 km; Mataró s’ha convertit en Ciutat 30; i també han entrat en vigor les mesures que afecten l’accés i mobilitat al Centre.

Publicat a