Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La seu de l’Escola Municipal de Música de Mataró s’inaugura amb una jornada de portes obertes i molta música

Escoltar

La seu de l’Escola Municipal de Música de Mataró s’inaugura amb una jornada de portes obertes i molta música

La inauguració de la seu de l'Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) se celebrarà el dissabte 26 de març, a les 11.15 h, amb una jornada de portes obertes a tota la ciutadania. Durant el matí es podrà gaudir de diverses actuacions musicals dels alumnes de l’escola i escoltar els parlaments de les autoritats així com de diversos membres de la comunitat educativa de l’escola. També es farà la projecció dels concerts “Connexions” protagonitzats per alumnes de l’EMMM i músics de renom del Maresme.

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) va començar l’actual curs 2021-2022 amb una novetat: el trasllat de part de la seva activitat a l’edifici de la Nau Minguell, situat a la plaça Josep Moragues. De totes formes, les classes de l’EMMM es fan de forma descentralitzada a tota la ciutat de Mataró i la seva oferta educativa es troba a la Nau Minguell però també a les escoles Anxaneta, Santa Anna, Montserrat Solà i Antonio Machado i als centres cívics Cabot i Barba i Pla d’en Boet. Actualment, l’EMMM compta amb 1.366 alumnes d’edats compreses entre els 11 mesos i els 88 anys, tant de l’àmbit de música i comunitat (729 alumnes) com  de l’oferta de llarga durada (637 alumnes).

El proper dissabte 26 de març, amb l’inici de la primavera, s’ha organitzat la seva inauguració amb l’objectiu de donar a conèixer el nou equipament amb portes obertes a la ciutadania i per mostrar alguns dels 47 conjunts instrumentals i vocals de diverses edats i nivells de l’escola, just abans del període de preinscripció per al curs vinent.


El programa

La jornada començarà a les 11.15 h amb el concert del Golden Gospel Choir i del Combo dels alumnes del programa avançat; cap a les 12 h hi haurà els parlaments institucionals així com de diferents membres de la comunitat educativa i a les 12.30 h serà el moment d’escoltar a l’Orquestra de Corda i Brass Band. Durant tot el matí, es faran grups per entrar a veure les aules i instal·lacions que actualment ocupa l’escola.

 

Estrena de “Connexions”

Durant la inauguració la ciutadania podrà gaudir del projecte “Connexions”, l’enregistrament de 4 concerts de petit format on han participat alumnes de l’EMMM amb artistes de renom vinculats al Maresme com Rita Payés, Yumitus Hernández, Joina Canyet i Joan Garriga.

Aquest projecte es va fer durant els mesos de maig i juny del curs passat (2020-2021) amb la col·laboració de Mataró Audiovisual, el professorat i l’alumnat de l’EMMM. A banda dels vídeos, el fotògraf Jaume Quílez ha preparat una exposició que gràcies a la col·laboració del NEM (Negoci Empresa Mataró) es podrà veure, a partir del 21 de març, a 18 aparadors de negocis de la ciutat. En aquestes imatges hi haurà un codi QR que dirigirà als vídeos dels concerts “Connexions”.


Les obres d’adequació

Les obres per adequar la Nau Minguell han tingut un cost de 366.071,25 € i han consistit bàsicament en un sanejament de les estructures que estaven contaminades per quitrà de carbó a causa de les activitats industrials que es van fer a l’edifici o en ocupacions posteriors com a magatzem. Per solucionar-ho es va fer un enderroc parcial de les parts impregnades per aquest material químic i es van reconstruir amb nous materials nets, aplicant també pintura impermeabilitzant. A banda d’aquesta primera actuació estructural, les sales s’han adequat a la seva finalitat i usos, per tant s’han creat 3 aules aïllades acústicament i s’hi ha instal·lat la xarxa de fibra òptica municipal.

La nau de Can Minguell data de l’any 1854 i era un fàbrica de filatura, tint i confecció. L’any 1962 es va dividir en dues parts a causa de l’obertura del carrer i una d’elles va ser adquirida per PUMSA, que al 2010 va finalitzar les obres de rehabilitació, tot conservant l’estructura original i recuperant els elements originals. L’edifici forma part del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i té el màxim nivell de protecció (A), a més d’estar catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).