Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera edició del programa de formació “Arrelem” s’enfoca en la jardineria i els vivers sostenibles

Escoltar

La tercera edició del programa de formació “Arrelem” s’enfoca en la jardineria i els vivers sostenibles

L’Ajuntament organitza la tercera edició del programa de formació “Arrelem” que estarà centrat en la jardineria i els vivers sostenibles. Aquest curs està dirigit a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social. La segona edició del projecte “Arrelem” ha estat reconeguda amb una ajuda econòmica de la Federació Espanyola de Municipis i l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE).

La tercera edició del curs “Arrelem” es portarà a terme del 4 d’abril al 23 de juny, és una formació professionalitzadora en jardineria i vivers sostenibles de 210 hores, adreçada a joves d’entre 18 i 29 anys residents a Mataró i que no hagin tingut accés a d’altres recursos formatius o ocupacionals.  

La tramitació de la preinscrició al curs es pot fer fins el 29 de març a través del formulari en línia o de forma presencial a l’Oficina Jove del Maresme - Sidral amb cita prèvia (93 798 96 49). Les places són limitades.

Amb aquesta formació les persones participants desenvoluparan competències bàsiques, instrumentals i laborals amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat i contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.

El curs inclourà una part teòrica que tindrà lloc a l'Espai Jove Cerdanyola i una part pràctica que es realitzarà al Viver Municipal. La formació inclourà: formació per a millorar les competències bàsiques; coneixement de l'entorn i del món laboral; competències lingüístiques en català i competències digitals. En el marc de la formació també es duran a terme diferents tallers específics, com per exemple sobre diversitat sexual i de gènere, sobre prevenció del consum de drogues, o sobre economia social i solidària i cooperativisme, entre altres. En el marc de la formació es treballarà perquè els i les joves participants puguin realitzar estades pràctiques i professionalitzadores en l'àmbit laboral.

En aquest programa es treballa des d'una metodologia socioeducativa per reforçar la confiança en si mateixos/es, fomentar la integració comunitària i fer front a les dificultats contextuals de la realitat  socioeconòmica actual. Es realitza una intervenció educativa grupal, orientada a millorar la qualitat de vida i facilitar els processos d’emancipació d’aquestes persones, així com també una intervenció individual per treballar els seus itineraris personals i adequar els recursos a les necessitats de cada participant.

La jardineria i el vivers sostenibles s'han d'entendre com un plantejament per a potenciar els efectes ambientals de la natura i la biodiversitat, reduint el consum de recursos naturals i les despeses de manteniment.

El projecte “Arrelem” ha rebut reconeixements des de la seva primera edició a principis de 2021.  L'any 2021 va entrar a formar part del Catàleg de Bones Pràctiques de l’Institut Nacional de la Joventut (INJUVE). El passat 11 de març, l’Arrelem va rebre una ajuda de 16.000 € per part de l’INJUVE i la Federació Espanyola de Municipis com a projecte em matèria de joventut que promou els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret els objectius 4,5,10 i 13 per a joves d’entre 16 i 35 anys en l’àmbit local.

Publicat a