Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 48 Hores Open Puig i Cadafalch proposen redescobrir el valor de la façana marítima de Mataró

Escoltar

Les 48 Hores Open Puig i Cadafalch proposen redescobrir el valor de la façana marítima de Mataró

El patrimoni de la façana marítima de Mataró protagonitzarà la 12a edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch, a través de visites guiades gratuïtes que es realitzaran el matí dels dies 19 i 20 de novembre. La ciutadania podrà redescobrir la importància de la façana de Mataró vinculada al patrimoni del mar, del ferrocarril i del passat industrial de la ciutat.

Des de l’any 2011 l’Ajuntament de Mataró dedica un cap de setmana del mes de novembre a divulgar el patrimoni de la ciutat, convidant a participar de forma gratuïta de visites guiades i activitats per experimentar en pròpia persona els valors, característiques i els diferents aspectes del patrimoni de la ciutat. Mataró Façana Mar és el lema d’enguany i es posa l’accent en els valors de la façana a mar de la ciutat, aquells que li atorguen caràcter i que esdevenen, en definitiva, la millor carta de presentació de la  ciutat.

Per aquesta 12a edició es proposa un únic itinerari que, començant al braç del port, permetrà fer un  recorregut guiat, aconduït per tècnics del Servei d’urbanisme i patrimoni  i de l’arxiu municipal per visitar i conèixer, al llarg de tot el matí, un total d’11 edificis i/o espais públics amb valor de patrimoni: L’estació de tren, l’antiga nau d’emmagatzematge de Renfe, la farinera, la fàbrica Cabot i Barba, el passatge de Santa Magdalena, el vapor Gordils, el Cafè de Mar, el Passeig marítim, el búnquer de la platja, les cases del Callao i l’ermita de Sant Simó.

Enguany el recorregut incorpora també els elements de patrimoni natural que formen part de la façana marítima de la ciutat: les dunes de la platja, l’alguer i la Riera de Sant Simó, explicats per tècnics de patrimoni natural.

Per altre cantó, el dia 15 de novembre al 16 de desembre, de dilluns a divendres de 9 a 18 h, es podrà visitar a l’Espai Mataró Connecta (plaça de la Muralla, 21) l’exposició de la 6a Mostra d’Arquitectura del Maresme i 15a edició dels Premis Puig i Cadafalch, organitzada pel Col·legi d’arquitectes de Catalunya, amb col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.

Informació i inscripcions

 Tota la informació de la 12a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch  així com de  les 11 edicions passades,  es pot consultar al l web de les 48 hores Open Puig i Cadafalch,  www.openpuigicadafalch.cat. Per a participar al recorregut, caldrà inscripció prèvia fins el dia 17 de novembre al web: www.openpuigicadafalch.cat/inscripcions, indicant el nom dels participants, correu electrònic i el dia que es vol fer el recorregut. Les inscripcions són gratuïtes i les places limitades.

Les  48 hores Open Puig i Cadafalch estan organitzades per l’Ajuntament de Mataró amb el  patrocini d’Aigües de Mataró i compten amb  la col·laboració de la Fundació Unió de Cooperadors i la Parròquia de Sant Pau i Sant Simó.

 

 

Publicat a