Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d’ampliació del TubVerd arriben a la Porta Laietana i l’avinguda d’Ernest Lluch

Escoltar

Les obres d’ampliació del TubVerd arriben a la Porta Laietana i l’avinguda d’Ernest Lluch

La instal·lació de noves conduccions d’aquesta xarxa de distribució de calor i fred permetrà que més equipaments, habitatges i empreses puguin connectar-se a aquesta energia verda. Els treballs obliguen a tallar l’avinguda d’Ernest Lluch sentit baixada, del 13 al 23 de juny, afectant l’accés al Port pel pas soterrat en aquest punt.

Rasa amb noves canalitzacions del TubVerd. Foto: Aigües de Mataró
Rasa amb noves canalitzacions del TubVerd. Foto: Aigües de Mataró

TubVerd és una xarxa urbana de distribució de calor i fred mitjançant la circulació d’aigua. Actualment, les fonts de calor més importants del TubVerd són el biogàs extret en el procés de digestió anaeròbica del llot de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Mataró, i el vapor procedent de la fracció resta de les escombraries del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. D’aquesta manera, substitueix les fonts energètiques d’origen fòssil per altres solucions més respectuoses amb el medi ambient. Aquesta energia, distribuïda pel TubVerd a través de canonades soterrades, arriba als edificis per a la producció d’aigua calenta sanitària i per a la climatització.

Les obres d’ampliació que duu a terme Aigües de Mataró s’emmarquen dins del Pla Director del TubVerd. Consisteixen en fer passar noves conduccions d’aquesta xarxa per la Porta Laietana, l’avinguda de Lluís Companys, l’avinguda de la Gatassa i entorns, per tal de donar energia de calor i fred a diferents equipaments, centres escolars i indústries de la zona.

Els treballs van començar el passat febrer i l’estat de les diferents fases és el següent:

Fase 1. Avinguda de Lluís Companys en sentit baixada, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i el carrer de Manuel Serra i Moret (finalitzada).

Fase 1A. Carrer de Manuel Carrasco i Formiguera, entre l’avinguda de Lluís Companys i el carrer de Pablo Iglesias (en execució, finalització prevista a finals de juny).

Fase 1B. Carrer d’Alarona (finalitzada).

Fase 2. Avinguda de Lluís Companys en sentit de baixada, entre el carrer de Manuel Serra i Moret i la Porta Laietana (finalitzada).

Fase 2A. Carrer de Joaquim Puig i Pidemunt, entre l’avinguda de Lluís Companys i el carrer de Francesc Layret (inici previst juny).

Fase 2B. Carrer de Sant Cugat, entre l’avinguda de Lluís Companys i el carrer de Sant Valentí (en execució, finalització prevista al setembre).

Fase 3. Tram Porta Laietana-avinguda Ernest Lluch (en execució, finalització prevista al juliol). Comporta tallar l’accés a l’avinguda d’Ernest Lluch sentit baixada a l’alçada des de la Porta Laietana entre dilluns 13 i dijous 23 de juny. No s’afecta al sentit pujada. L’accés al TecnoCampus i als habitatges i negocis de l’àmbit es podrà fer des de la carretera de Barcelona (N-II) i el carrer de la Tordera. L’avinguda d’Ernest Lluch en sentit baixada quedarà en cul de sac i tampoc es podrà accedir al Port pel pas soterrat. Per accedir al front marítim caldrà utilitzar el pas del Cargol. L’avinguda del Port en sentit Barcelona sí que tindrà sortida pel pas soterrat d’Ernest Lluch.

Durant aquest mes de juny, la Porta Laietana es tallarà també dues nits puntualment, de 20 h a 6 h, en dates properes a concretar: primer a l’alçada de l’avinguda d’Ernest Lluch i després a l’alçada de l’avinguda de Lluís Companys. A partir del darrer tall nocturn quedarà afectat el darrer tram de l’avinguda de Lluís Companys, de baixada, durant set dies.

Fase 4. Tram de l’avinguda de la Gatassa entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i el carrer de Josep Montserrat Cuadrada (Inici previst agost).

 

L’ampliació del TubVerd s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima i està en consonància amb els objectius de desenvolupament sostenibles de l’Agenda 2030. La connexió a les energies renovables permet avançar en el camí cap a la sostenibilitat, amb la reducció d’emissions de CO2 i dels gasos d’efecte d'hivernacle, afavorint el compromís amb la millora del medi ambient.

 

 

Publicat a