Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les persones joves de fins a 35 anys poden optar al Bo de lloguer jove

Escoltar

Les persones joves de fins a 35 anys poden optar al Bo de lloguer jove

El termini per presentar la sol·licitud s'inicia el dia 8 de juny, a les 9 h, i finalitza el dia 17 de juny, a les 17 h. Es tracta d’uns ajuts per a joves d’entre 18 i 35 anys, hi haurà 10 dies per demanar-lo i s'atorgarà per ordre de petició i fins a exhaurir el finançament.

Poden optar a aquests ajuts, les persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer, habitació i/o cessió d’ús que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya que en el moment de fer la sol·licitud tinguin fins a 35 anys inclosos i complexin els requisits de la convocatòria.

 

El termini per presentar la sol·licitud s'inicia el dia 8 de juny de 2022 a les 9 hores i finalitza el dia 17 de juny de 2022 a les 17 hores. El Departament de Drets Socials  de la Generalitat de Catalunya ha indicat que les sol·licituds es resoldran per ordre de presentació al registre, sempre que la sol·licitud i la documentació estiguin completes, i fins a l'esgotament del finançament disponible.

 

La quantia mensual de la subvenció es de 250 € amb el límit de l’import mensual de la renta o del preu de cessió. Si hi ha més d’un beneficiari en un mateix habitatge la suma de les subvencions concedides  no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió. Per a demanar l'ajut hi ha el requisit de no sobrepassar uns límits en la despesa de lloguer de l'habitatge. En el cas de Mataró, com a la resta de l'Àmbit Metropolità, el lloguer, renda mensual o cessió d'ús per a l'habitatge no pot superar els 900 euros, i en el supòsit d'habitació no pot ser superior als 450 euros.

 

Es recomana realitzar la tramitació de forma electrònica a través de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya atès el curt termini de presentació de sol·licituds. La Generalitat de Catalunya és qui gestiona aquests ajuts que es van aprovar al Consell de Ministres (gener del 2022) per valor de 29 milions d'euros. 

Publicat a