Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els socis del projecte europeu d’arts escèniques Stronger Peripheries es reuneixen a Mataró

Escoltar

Els socis del projecte europeu d’arts escèniques Stronger Peripheries es reuneixen a Mataró

Del 21 al 23 de novembre cinc companyies catalanes seran presents al Taller de Tria que la iniciativa europea Stronger Peripheries farà als centres escènics Cafè Nou i Can Gassol, de la mà de la Xarxa Transversal. Els 14 socis escolliran la companyia que farà la gira pels 10 països europeus que participen al projecte.

La regidora adjunta de Cultura i presidenta de la Xarxa Transversal, María José Pérez, donant la benvinguda. Foto: Ajuntament de Mataró
La regidora adjunta de Cultura i presidenta de la Xarxa Transversal, María José Pérez, donant la benvinguda. Foto: Ajuntament de Mataró

Les cinc candidatures que han estat escollides entre la trentena que s’hi han presentat,  destaquen per ser catalanes o haver cursat els estudis a Catalunya. A més, gran part d’elles han participat en festivals de renom. Són la companyia Roger Bernat / FFF, Aimar Pérez Galí, la Conquesta del Pol Sud (formada per Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer), Gaston Core i el col·lectiu que conformen Moon Ribas i Quim Giron. L’artista o companyia escollida farà diferents residències i representarà el seu espectacle a Catalunya i a Sardenya (amb qui Transversal fa tàndem de coproducció en aquesta ocasió) i tindrà l’oportunitat de girar per 10 països d’Europa, una representació dels quals serà present al taller en qüestió. A més, compartiran tres dies amb programadors d'entitats vinculades a les arts escèniques (centres de programació, de residències i creació, però també universitats).

L’encàrrec a la companyia guanyadora és una peça que versi sobre “El pa de cada dia”, una de les sis temàtiques de treball del projecte. Unes temàtiques que pretenen abordar sis temes, entesos com urgències o reptes comuns que té el “sud perifèric d’Europa”.

 

Stronger Peripheries, la cultura ens fa més forts

La iniciativa està formada per 14 socis de 10 països (Itàlia, França, Grècia, Portugal, Romania, Eslovènia, Sèrbia, Croàcia, Hongria i l’Estat espanyol) i estableix una nova xarxa europea de cooperació, que té l’objectiu de reforçar les connexions entre iguals a través de projectes culturals, cultivant un estret diàleg entre artistes, operadors i comunitats i promovent  noves produccions que tenen en compte la realitat de les perifèries.

 

Transversal, la xarxa de ciutats que ho fa possible

L’oportunitat de participar en el projecte europeu a Catalunya arriba de la mà de Transversal, en la única convocatòria d’artistes dins el projecte que es farà a l’Estat espanyol. Es tracta d’una xarxa de 10 ciutats catalanes: Figueres, Olot, Girona, Granollers, Mataró, Manresa, Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú, Reus i Tortosa. Són municipis que comparteixen un seguit de valors en favor de la promoció i defensa de la cultura, i es beneficien dels avantatges del treball en xarxa.