Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la 8a Jornada Unifica’t d’esport inclusiu organitzada per Special Olympics

Escoltar

Mataró acull la 8a Jornada Unifica’t d’esport inclusiu organitzada per Special Olympics

El divendres 16 de desembre se celebrarà al Pavelló municipal Euskadi la 8a Jornada Unifica’t on alumnes d’un centre d’educació especial i alumnes d’una escola ordinària comparteixen diferents activitats esportives i de foment dels hàbits saludables. L’objectiu és afavorir situacions inclusives mitjançant l’activitat física, l’esport i el foment dels hàbits saludables.

Una imatge d'una jornada del Unifica't realitzada en un altre municipi català. Foto: Special Olympics
Una imatge d'una jornada del Unifica't realitzada en un altre municipi català. Foto: Special Olympics

Un grup de 30 alumnes del Centre d’Educació especial Les Aigües i 35 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Mar Mediterrània participaran en la 8a Jornada Unifica’t, un projecte d’Special Olympics Catalunya. Els alumnes de 1r del Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva de l’Escola Pia Santa Anna dinamitzaran les estacions esportives.

Les estacions esportives seran de bàsquet, handbol, relleus i jocs cooperatius amb corda i també hi haurà una estació d’hàbits saludables. Tots aquests punts estan planificats tenint en compte un disseny universal per a l’aprenentatge on es proposen multiplicitat d’opcions perquè tothom pugui participar i trobar la seva via d’aprenentatge.

 

Els objectius principals

-Canviar les mirades envers les persones amb discapacitat intel·lectual per tal que les persones participants puguin ser agents de canvi per una societat més inclusiva.

-Afavorir el trencament de barreres físiques i socials que dificulten la participació personal.

-Gaudir i compartir aprenentatges a través de l’activitat física i l’esport.

-Millorar la qualitat de vida de l’alumnat amb discapacitat intel·lectual, afavorint al benestar emocional, les relacions interpersonals i el desenvolupament personal.

 

A banda de Mataró, la jornada Unifica’t s’ha celebrat a Ripoll, Puigcerdà, Santpedor, Alpicat, Amposta, Tarragona i Blanes. Es tracta d’una iniciativa impulsada per Special Olympics i que compta amb la metodologia de la Gasol Foundation d’impuls dels hàbits saludables.

Publicat a