Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional de la Pau amb la mediació i el llegat de Nelson Mandela com a temàtiques

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional de la Pau amb la mediació i el llegat de Nelson Mandela com a temàtiques

El 21 de setembre és el Dia Internacional de la Pau i l’Ajuntament de Mataró ho commemora per segon any consecutiu. Enguany s’han programat dos actes oberts a tota la ciutadania per promoure la cultura de la pau, la convivència i la mediació com a mètode de resolució de conflictes. Al voltant de la figura i valors de Nelson Mandela i dels 20 anys del servei de mediació municipal es convidarà a la ciutadania a reflexionar sobre la pau.


El primer dels actes es farà el 21 de setembre, de 12 a 14 h, al Parc del Palau i porta com a títol “Espai d’Escolta a Rocafonda-El Palau”. Es tracta d’una acció simbòlica al carrer per promoure la convivència, la cultura de pau i la participació ciutadana. Oferint un espai d’escolta activa, sense judicis, sense respostes, que afavoreixi la interrelació i, en darrer terme, la construcció de comunitat.

Acte central

El 24 de novembre de 2018, l’Asamblea general de Nacions Unides, va declarar que els anys entre 2019 i 2028 es proclamèssin com el «Deceni de Nelson Mandela». A Mataró, per posar en valor la seva figura i els valors de pau i cohesió social pels que va lluitar, s’organitza una xerrada el mateix 21 de setembre que finalitzarà amb un espectacle de música que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

La Nau Gaudí és l’indret on se celebrarà aquest acte central que és la conferència “El llegat d’en Nelson Mandela” a càrrec del president del Centre Euro Àfrica, Divaika Kiemba Dina, i l’ambaixadora de la República de Sudàfrica a Espanya i Andorra, Sankie Mthembi-Mahanyele.

L’acte, on hi participarà la regidora de Cooperació i Desenvolupament, María José Pérez, i l’alcalde, David Bote, finalitzarà amb l’espectacle “CabareTango”, la veritable història negra del Tango! amb poemes de Mandela i música.

L'any 2001, l'Assemblea General va decidir que el Dia Internacional de la Pau fos observat cada 21 de setembre, d'acord a la Resolució 55/282. Va declarar que "el Dia Internacional de la Pau s'observarà d'ara endavant com un dia d'alto el foc i de no-violència a nivell mundial, a fi que totes les nacions i pobles se sentin motivats per complir una aturada d'hostilitats durant tot aquell dia."

Publicat a