Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la 25a Nit de la Solidaritat

Escoltar

Mataró celebra la 25a Nit de la Solidaritat

El 17 de juny se celebrarà la 25a Nit de la Solidaritat, un aniversari rodó que compta amb un seguit d’activitats per posar de manifest que Mataró ha estat, és i serà una ciutat solidària amb diferents projectes de cooperació i desenvolupament arreu del món. Entre les activitats hi ha la projecció del film “Parásitos”, l’exposició “Un món de camps” i l’adhesió a la campanya “Siguem Refugi, per un món sense camps” del 20 de juny.

 

La Nit de la Solidaritat celebra el 25è aniversari el 17 de juny, a partir de les 19.30 h, a l’Espai Mataró Connecta. En primer lloc es projectarà el documental “25 anys enfortint llaços de solidaritat” que fa un repàs a la trajectòria de la ciutat en aquest àmbit de cooperació i desenvolupament. El documental, que recull diversos testimonis, ha estat una producció de Clack. A continuació hi haurà el debat/xerrada “Els reptes de la Justícia Global. La cooperació internacional que necessitem” que comptarà amb les següents ponents:

-Paulina Ríos (Oaxaca, México), periodista fundadora de Pàgina 3, integrant de l’Aliança de Mitjans de la Xarxa Periodistes de a Peu, i acollida en l’actualitat per la Taula per Mèxic i l’Ajuntament de Barcelona.

-Bea Felipe, Investigadora Associada al Centre d´Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT, URV), fundadora de CICrA Justicia Ambiental i membre d’Enginyeria sense Fronteres.

-Miquel Carrillo, consultor en cooperació internacional, membre del Consell català de cooperació i del Consell de foment de la pau, i vocal de coherència de polítiques a la junta de govern de la Coordinadora estatal d’ONGD.

Per més informació i inscripcions en aquest enllaç

Com sempre en els darrers 25 anys, l'objectiu de la Nit de la Solidaritat és donar visibilitat i valor als projectes amb els que s'ha col·laborat, en aquest cas durant l'any 2021. 

20 de juny, persones refugiades

Amb motiu del Dia Internacional de les persones refugiades, el 20 de juny, Mataró se suma a la campanya “Siguem Refugi, per un món sense camps” (www.siguemrefugi.com)

De suport a la campanya es faran diverses accions:

-La il·luminació de la façana de l’Ajuntament, la nit del 19 al 20 de juny, en color blau.

- L’exposició “Un món de camps” que es podrà veure al vestíbul de l’Ajuntament del 20 de juny al 4 de juliol.

-El 20 de juny, a les 18 h, es farà la lectura del manifest davant de l’Ajuntament a càrrec del Consell Municipal per la Solidaritat i la Ciutadania Global i una “perfomance” a càrrec de La Nave Dance Studio.

En la programació també està prevista la projecció del film “Parásitos” el 14 de juny a les 20.15h, al Foment Mataroní.

Galeria d'Imatges

Publicat a