Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la jornada “Canviem la Mirada” amb motiu del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional

Escoltar

Mataró celebra la jornada “Canviem la Mirada” amb motiu del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional i a Mataró, la Taula d’Accessibilitat ha organitzat aquesta jornada que se celebrarà el divendres 2 de desembre a la plaça de la Muralla i a l’Espai Mataró Connecta. A partir de les 16.30 h, la plaça de la Muralla tindrà jocs adaptats per a tothom i a continuació, a les 18 h, hi haurà una mostra d’experiències i bones pràctiques d’entitats de la ciutat que promouen la inclusió de persones amb diversitat funcional.


La Taula d’Accessibilitat, liderada pel Servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró i formada per 16 entitats, ha organitzat una jornada amb motiu del Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional que és el 3 de desembre. La jornada se celebrarà el dia abans, divendres 2 de desembre, amb unes activitats de tarda de 16.30 h a les 18 h. En primer lloc, la plaça de la Muralla s’omplirà de jocs adaptats a tothom que portaran la Fundació El Maresme i l’ONCE.

A continuació, a les 18 h, l’activitat es traslladarà a l’Espai Mataró Connecta on membres de diferents entitats de la ciutat que promouen la inclusió de les persones amb diversitat funcional explicaran experiències locals. Les bones pràctiques que es presentaran són “Els jocs d’en Santi” de la Fundació El Maresme; “Respir per a cuidadors” de l’Associació de Salut Mental Mataró i Maresme; “Referent de futur” de la Cooperativa B-Swim de natació adaptada; “Dona, alça el vol” de la Fundació privada ECOM, “Acompanyament i intervencions terapèutiques per a l’autisme en societat” de l’Associació TEA-Asperger Maresme i l’Associació Diver Mataró presentarà les accions principals de l’entitat. També està previst estrenar el vídeo “Canviem la mirada” que mostra ciutadania de Mataró amb diversitat funcional.

Entre els objectius d’aquesta jornada estan el de visibilitzar com les persones amb diversitat funcional formen part de la ciutadania de Mataró, sensibilitzar i donar a conèixer la gran tasca que realitzen les entitats del sector.

Aquesta és la quarta jornada de treball que organitza la Taula d’Accessibilitat, en els darrers anys les temàtiques van ser la sexualitat, l’autonomia personal i el tractament mediàtic de la discapacitat.

La Taula d’Accessibilitat liderara pel Servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró la formen: AGIMM-Associació Grup Integrador de Minusvàlids de Mataró i Maresme, Associació Diver Mataró, AFAM-Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, Associació Parkinson Maresme, Associació Salut Mental Mataró i Maresme, Associació TEA-Asperger Maresme, B-Swim SCCL, Centre de Formació i Prevenció, Centre de persones sordes del Maresme, Creu Roja, EAP-Equip d’assessorament i orientació psicopedagògica de Mataró, Fundació privada ECOM, Fundació El Maresme, Fundació Llars de l’Amistat Chesirhe, ONCE Administració Mataró, Televida - Tunstall Ibérica,SAU, a més del Servei de Promoció de Ciutat i Comerç i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.