Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró debat sobre com garantir l'accés a una alimentació més saludable i sostenible per a tothom i a tot arreu

Escoltar

Mataró debat sobre com garantir l'accés a una alimentació més saludable i sostenible per a tothom i a tot arreu

Demà tindrà lloc a l’Espai Mataró Connecta la presentació de la missió “Alimentació saludable” en el marc del Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona.

L'alimentació ocupa un lloc cada cop més destacat en l'agenda estratègica de les ciutats i la proximitat s’ha identificat com un element a partir del qual es pot treballar en la resta de transformacions del sistema alimentari. L’objectiu és que sigui més sostenible i saludable i que esdevingui una activitat econòmica rellevant i un factor de cohesió social.

Per debatre sobre aquesta temàtica divendres dia 23 de setembre tindrà lloc la presentació de la missió Alimentació Saludable, el cinquè acte de la gira de presentació de les missions del Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona. La presentació ha estat organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) i l'Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Diputació de Barcelona.

L’esdeveniment consistirà primer en una taula institucional amb la presència de la regidora de Promoció de la Salut, Laura Seijo, la consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Consell Comarcal del Maresme, Montserrat Garrido i el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet. També es presentaran projectes com el de les Cinc Sènies o Terra Pagesa.

 

Compromís metropolità

Durant el mes de juny del 2020, el PEMB va obrir un procés de reflexió compartida per tal d'elaborar l'estratègia de la Barcelona metropolitana del 2030: el procés 'Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030'. Gràcies a aquest procés de proposta i debat, es van obtenir les 8 missions col·lectives orientades a impulsar el progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana en el conjunt de la regió metropolitana de Barcelona en el context d'emergència climàtica.

Les vuit missions són: Economia innovadora i inclusiva, Nivells de renda suficients, Emergència ambiental i climàtica. Habitatge adequat, Alimentació saludable, Mobilitat sostenible i segura, Cohesió territorial i Vitalitat cultural.

Publicat a