Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró insta a la Fiscalia Superior de Catalunya a aprovar instruccions clares per lluitar contra les ocupacions delictives

Escoltar

Mataró insta a la Fiscalia Superior de Catalunya a aprovar instruccions clares per lluitar contra les ocupacions delictives

La Junta de Portaveus celebrada ahir, 28 de febrer, va aprovar una Declaració institucional presentada per Junts per Mataró per instar a la Fiscalia Superior de Catalunya a aprovar instruccions clares per lluitar contra les ocupacions delictives de manera expeditiva. El text, amb esmena del PSC, ha rebut el suport de tots els grups municipals.

Imatge d'un operatiu contra les ocupacions a Cerdanyola. Foto: Policia Mataró
Imatge d'un operatiu contra les ocupacions a Cerdanyola. Foto: Policia Mataró

“Atès que segons les dades publicades per la Secretaria d’Estat del Ministeri de l’Interior les ocupacions d’immobles haurien pujat a l’Estat espanyol un 2,7% respecte les del 2019, una tendència que lluny de remetre s’agreuja any rere any.

Atès que preocupen especialment les ocupacions il·legals, aquelles dutes a terme per grups organitzats com a mitjà de lucre i generen molèsties i problemes de convivència amb els veïns.

Atès que mentre s’està treballant en diferents iniciatives per modificar la legislació actual i que permetin una resposta més eficient davant aquesta problemàtica, per part de diferents Fiscalies Territorials s’han emès diferents instruccions a efectes de lluitar contra aquesta problemàtica, destacant-se la Instrucció emesa pel Fiscal Superior de la Fiscalia de les Illes Balears de data 10 de juny de 2019, el Decret dictat per la Prefectura de la Fiscalia Provincial de València de data 20 d’agost de 2020 o la Instrucció número 1/2020 de 15 de setembre per la Fiscalia General de l’Estat.

Atès que aquestes instruccions contemplen actuacions clares dirigides als cossos de seguretat per tal que actuïn amb seguretat davant aquest fenomen o la petició immediata per part de Fiscalia de mesures cautelars encaminades al desallotjament dels ocupants.

Atès el problema que pateix la ciutat de Mataró vinculat a grups organitzats que fan negoci amb les ocupacions il·legals d’immobles.

D’acord amb això, proposem el següent acord:

Que l’Ajuntament de Mataró insti la Fiscalia Superior de Catalunya a efectes que emeti instruccions en sentit similar a aquelles emeses per les Fiscalies de les Illes Balears de data 10 de juny de 2019 i València de data 20 d’agost de 2020 i, en general, que contemplin totes aquelles actuacions al seu abast i encaminades a donar una resposta ràpida i eficaç a efectes de combatre el fenomen de les ocupacions delictives.”

Publicat a