El programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT) va ser un dels 21 projectes transformadors del Pla de Mandat de la Corporació 2020-2023. El seu objectiu se centrava a promoure el Treball digne, millorar les competències del Talent local i fomentar el creixement econòmic sostenible mitjançant la Tecnologia a la província de Barcelona. Va acompanyar la transformació tecnològica de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic més sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.

Els elements transformadors que han impregnat la implementació del programa, tant a nivell corporatiu com a nivell territorial, modificant la visió amb què s’aborda les polítiques de promoció econòmica en general i les d’ocupació en particular:

  • La visió d'ecosistema per abordar accions
  • La tecnologia com a eix vertebrador i transversal
  • La col·laboració publicoprivada com a palanca de canvi en les relacions entre agents
  • La cadena de valor de negocis com a font de diagnosi i anàlisi prèvia a la definició d’accions

Línia 1. Anàlisi i diagnosi de la situació actual
Detectar i caracteritzar les necessitats de les persones i empreses per definir i operativitzar les polítiques d’actuació locals amb la major concreció possible i en consonància amb la realitat de cada territori.

Línia 2. Aliances estratègiques per al desenvolupament del pla integral 
Fer partícip tot el teixit socioeconòmic en les accions a realitzar, traçar una estratègia coordinada, unitària i cohesionada, que permeti anticipar necessitats futures, amb el propòsit de fomentar la col·laboració publicoprivada i la publicopública. 

Línia 3. Desenvolupament competencial de les persones
Desplegar itineraris de millora de l’ocupabilitat actual i potencial de forma preventiva i proactiva, amb el propòsit de disminuir la bretxa tecnològica, millorar l’ocupabilitat, facilitar la inserció laboral en llocs de treball de qualitat.

Línia 4. Impuls de la capacitat productiva i transformació del teixit empresarial
Acompanyar a les empreses a (re)definir nous models de negoci sostenibles, inclusius, competitius i digitals. Amb el propòsit d’impulsar la competitivitat del model productiu minimitzant l’impacte de la crisi ocasionada per la COVID-19 i acompanyar les empreses en el procés de digitalització i transformació tecnològica.

Programa TTT està alineat amb els següents ODS

Objectiu 8. Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

8.5    Per a 2030, aconseguir l’ocupació plena i productiva i garantir un treball digne per a tots els homes i dones, inclosos el jovent i les persones amb discapacitat, així com la igualtat de remuneració per treball d’igual valor.

8.3    Promoure polítiques orientades al desenvolupament que donin suport a les activitats productives, la creació d’ocupació digna, la creativitat i la innovació.

Objectiu 9. Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

9.2    Promoure una industrialització inclusiva i sostenible i, a tot tardar el 2030, augmentar de manera significativa la contribució de la indústria a l’ocupació i al producte interior brut.
9.3    Integrar a les petites indústries i altres empreses a les cadenes de valor i els mercats.


Objectiu 10. Reduir les desigualtats en i entre els països.


10.2    Per a 2030, potenciar i promoure la inclusió social, econòmica i política de totes les persones, independentment de l’edat, sexe, discapacitat, raça, ètnia, origen, religió, situació econòmica o altra condició.



Objectiu 4. Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tots i totes.


4.4    Per a 2030, augmentar substancialment el nombre de joves i persones adultes que tenen les competències necessàries, en particular tècniques i professionals, per a accedir a l’ocupació i el treball digne.

 

Objectiu 5. Aconseguir la igualtat entre els gèneres i apoderar a totes les dones i les nenes.


5.b    Millorar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació, per tal de promoure l’apoderament de les dones.

 


Objectiu 16. Promoure societats justes, pacífiques i inclusives.


16.7   Garantir l’adopció de decisions inclusives, participatives i representatives que responguin a les necessitats a tots els nivells.
16.b     Promoure i aplicar lleis i polítiques no discriminatòries en favor del desenvolupament sostenible.  

 

Objectiu 17. Enfortir els mitjans per a implementar i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible. 

 

17.17 Encoratjar i promoure la constitució d’aliances eficaces en els àmbits públic, publicoprivat i de la societat civil, aprofitant l’experiència i les estratègies d’obtenció de recursos dels partenariats.

 

 

Servei de Mercat de treball

smt.ttt@diba.cat

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
T. 934 022 538
F. 934 022 525

s.mercattreball@diba.cat