Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en el tancament del projecte EqualMED de lideratge polític femení al Marroc i a la Mediterrània

Escoltar

Mataró participa en el tancament del projecte EqualMED de lideratge polític femení al Marroc i a la Mediterrània

La ciutat de Marrakech (Marroc) acull els dies 7 i 8 de novembre l’esdeveniment final del projecte EqualMED: lideratge polític de les dones electes locals, reptes i perspectives al Marroc i a la Mediterrània. L’Ajuntament de Mataró és un dels 17 municipis que hi han participat amb la Diputació de Barcelona.

La regidora de Cooperació i Desenvolupament, María José Pérez, (segona per l'esquerra) en un moment del seminari amb altres regidores de la província de Barcelona.
La regidora de Cooperació i Desenvolupament, María José Pérez, (segona per l'esquerra) en un moment del seminari amb altres regidores de la província de Barcelona.

La trobada consisteix en visites al territori, el primer dia, en concret a associacions de dones a Gueliz i Benguerir, seguit per l’organització del seminari “Lideratge polític de les dones electes locals: reptes i perspectives al Marroc i a la Mediterrània” . El projecte, liderat per IMADEL (Institut Marocain pour le Développement Local) amb el suport de la Diputació de Barcelona, se centra en contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, promoure la participació política de les dones en l'esfera local del Marroc.

El seminari final té l’objectiu d’oferir a les electes marroquines un espai d’intercanvi amb les seves homòlogues de la província de Barcelona i d’altres ciutats Mediterrànies, especialment de Tunísia, en el qual es puguin compartir i debatre sobre reptes comuns com per exemple aconseguir la igualtat de gènere i fomentar l’apoderament de les dones.

Aquesta trobada es planteja com un esdeveniment de primer nivell, amb la participació de diverses electes de la província de Barcelona, entre les que es troba la Diputada Pilar Díaz i d’altres regidores d’igualtat i de cooperació de municipis de la província així com tècnics municipals. En total la delegació de la província de Barcelona estarà composada per unes 25 persones. D’altra banda, al seminari participaran homòlegs i electes marroquines que formen part del projecte EqualMED, així com representants de la societat civil activistes de moviments feministes del Marroc, les quals donaran una perspectiva de la realitat marroquina més enllà de la institucional. A més també es comptarà amb electes i representants de les comunes de Tunísia amb qui establir futures col·laboracions.

El projecte EqualMED neix al 2019 amb l’objectiu principal de contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i, en particular, promoure la participació política de les dones en l'esfera local del Marroc, aprofitant els avenços significatius que estan fent al Marroc en aquest àmbit.

L’EqualMED es planteja com una xarxa per fomentar la cooperació entre municipis de Barcelona i del Marroc. En aquesta sentit, en aquests moments a la Comunitat EqualMED estan participant activament 12 comunes marroquines i 17 municipis de la província de Barcelona, a més de la xarxa JUSUR del Baix Llobregat.

Publicat a