Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró programa activitats gratuïtes per a les tardes d’estiu dirigides a infants d’entre 4 i 14 anys

Escoltar

Mataró programa activitats gratuïtes per a les tardes d’estiu dirigides a infants d’entre 4 i 14 anys

Amb el nom de “Viu un estiu de diversió a Mataró”, l’Ajuntament de Mataró ha programat un seguit d’activitats dirigides a infants i joves d’entre 4 i 14 anys de tota la ciutat. Del 27 de juny fins al 2 de setembre, amb l’excepció de la setmana de Les Santes, hi haurà programació a diferents espais públics i equipaments municipals de Rocafonda i Cerdanyola. L’objectiu és oferir una programació gratuïta perquè tota la ciutadania tingui accés a la formació en el lleure, l’esport i la cultura.

La regidora Laura Seijo ha explicat la importància d'aquesta oferta. Foto: Aj.
La regidora Laura Seijo ha explicat la importància d'aquesta oferta. Foto: Aj.

Sessions de Cinema a la Fresca, Scape Room, taller de Manga, esports, sessions de Trivial, patis oberts amb activitats dirigides, l’Empedrat de contes de la xarxa de Biblioteques, dansa, jocs de taula... són algunes de les activitats que formen part del programa “Viu un estiu de diversió a Mataró”. Una programació d’activitats lúdiques, socioeducatives, esportives i culturals que se sumen a la campanya habitual “A Mataró, Estiu Actiu” que inclou, entre d’altres, els casals d’estiu de les escoles i els cursets d’estiu de la Piscina Municipal de Mataró.

“Viu un estiu de diversió a Mataró” s’estendrà durant 9 setmanes (del 27 de juny al 2 de setembre) a les tardes en la franja horària de 18 a 20 h, tot i que també hi ha activitats puntuals que es programen a les 22 h, com el Cinema a la Fresca, o d’altres que comencen a les 17 h.

 

Ludoteca per a la conciliació

Una de les propostes és una ludoteca que estarà ubicada al Centre Cívic Espai Gatassa, de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 h, per a infants d’entre 4 i 10 anys. Aquest nou servei de ludoteca va dirigit prioritàriament a famílies monoparentals o sense xarxa de suport familiar que requereixen del servei per a conciliar activitats de la vida quotidiana, mentre els infants realitzen activitats lúdico educatives. Hi ha previsió que la ludoteca pugui acollir fins a 104 infants setmanalment.

 

Patis oberts i esports

Els serveis de Patis Oberts es farà durant l’estiu a l’INS Mar Mediterrània i a l’Escola Rocafonda amb activitats dirigides. A les pistes poliesportives de La Llàntia, de Remigio Herrero i al Camp municipal de Futbol de Rocafonda es podran practicar diferents modalitats esportives de forma gratuïta com bàsquet, futbol sala, handbol, hoquei herba, voleibol, dansa i patinatge.

A nivell cultural hi ha actuacions musicals, cinema a la fresca, l’empedrat de contes de la xarxa de Biblioteques i diferents sessions de Bibliolabs. I en el marc del Festival Nosaltres s’han programat dues cercaviles, el 16 de juliol pels carrers de Cerdanyola i el 20 d’agost pels carrers de Rocafonda.

Pel públic més jove també hi ha la possibilitat d’assistir a dos cursos de premonitors d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil. Una formació gratuïta que permet aconseguir, un cop obtingut el títol, les primeres ocupacions laborals. També hi ha la programació de la xarxa dels quatre Espais Joves de la ciutat que proposen casals d’estiu des del 27 de juny fins al 22 de juliol.

Les activitats es faran en els següents espais públics i equipaments:

-Pista municipal Remigio Herrero (carrer de l’Estadi, 5.)

-Camp de Futbol Municipal de Rocafonda (ronda de Rafael Estrany, 35).

-INS Mar Mediterrània (passeig de Ramon Berenguer III, 130).

-Escola Rocafonda (carrer de Tàrrega, 41)

-Biblioteca Pompeu Fabra (plaça d’Occitània, s/n).

-Biblioteca Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110).

- Parc de Cerdanyola

- Parc de Rocafonda

-Plaça Onze de Setembre

- Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Montserrat Cuadrada, 1. Mataró).

Les activitats incloses al programa “Viu un estiu de diversió a Mataró” tenen un cost de 140.086,63€ i compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona mitjançant el programa “Barris i comunitats, motors de transformació social” i de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Igualtat i Feminismes.

Les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Es pot consultar tota la programació en aquest espai web: https://www.mataro.cat/ca/estiu-actiu/activitats-estiu-diversio