Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges de Mataró comencen la temporada de bany aquest cap de setmana

Escoltar

Les platges de Mataró comencen la temporada de bany aquest cap de setmana

A partir de l'1 de juny el servei de socorrisme s'oferirà també entre setmana. Hi haurà 7 guinguetes i 1 foodtruck repartits per les diferents platges; un punt de lloguer d’embarcacions lleugeres a la platja del Varador i s’habilitarà la platja delimitada per a persones acompanyades de gossos a la platja de Ponent per segon any consecutiu.

La platja del Varador, aquest dimarts. Foto: Ajuntament
La platja del Varador, aquest dimarts. Foto: Ajuntament

El servei de vigilància, salvament i socorrisme començarà aquest proper dissabte a funcionar a les platges de Varador, Callao, Ponent i Sant Simó. La principal novetat és que el servei, a càrrec de l’empresa adjudicatària Pro-activa, funcionarà diàriament a partir de l’1 de juny i fins a l’11 de setembre, en horari de 10 a 19 h, amb 15 persones treballant. Durant el mes de maig, el servei s’oferirà en les condicions de temporada mitja, és a dir, els caps de setmana i amb 9 persones treballant.

El servei de bany adaptat per a persones amb problemes de mobilitat seguirà a càrrec de Creu Roja, i s’oferirà entre l’1 de juliol i l’11 de setembre, en horari d’11 a 18 h, a la platja del Varador. Es recomana que aquest servei sigui preferiblement a demanda i amb cita prèvia per evitar desplaçaments innecessaris deguts a la mala mar, a la presència de meduses o a condicions meteorològiques adverses.

S’instal·larà una nova torre de vigilància a la platja del Varador, llocs de socors a les platges de Ponent, Varador i Callao, un mòdul d’intervenció immediata a la platja de Sant Simó, 7 línies de vida per a banyistes (1 a Ponent, 2 a Callao i 4 a Varador) i s’habilitarà un carril de sortida d’embarcacions de 30 m d’amplada a la platja del Varador per garantir la seguretat de banyistes i usuaris d’embarcacions lleugeres com caiacs o pàdel surf, entre d’altres.

Altres serveis que es podran trobar a la platja del Varador són el nou punt de lloguer d’embarcacions lleugeres (caiac, vela, paddle surf, sup ioga i surf) operat per l’empresa Sup & Sail i el parc de cal·listènia (Workout Park) instal·lat l’estiu passat.

Com ja és habitual, a totes les platges hi haurà servei de megafonia i wifi gratuït. A més de les tradicionals banderes informatives,  les platges compten amb un servei de megafonia inalàmbrica en català, castellà, anglès i francès  per fer comunicacions relatives  a l’obertura i tancament del servei de vigilància i socorrisme, el color de la bandera i la qualitat de l’aigua.

Cal recordar que a la platja de Pequín mai ha estat permès el bany, no disposa de cap servei i romandrà tancada durant tota la temporada per manca de condicions sanitàries per banyar-se, i per ser un punt de sortida d’embarcacions des d’on opera la Federació Catalana de Vela.

 

Millors condicions sanitàries

Aquest estiu hi haurà 7 guinguetes que estan distribuïdes per les diferents platges i 1 foodtruck a la platja del Callao (una segona foodtruck està en fase de licitació perquè en primera instància el concurs va quedar desert) que completaran l’oferta gastronòmica dels habituals restaurants del passeig. Els operadors tenien premés iniciar l’activitat a principis d’abril i per Setmana Santa ja n’hi havia 3 en funcionament.

Per tal de millorar les condicions sanitàries, Aigües de Mataró ha ampliat la xarxa de clavegueram a les platges de Sant Simó i el Callao. Amb la connexió de les aigües residuals generades per les guinguetes a la xarxa de clavegueram urbana, s’eviten els lavabos químics i altres instal·lacions amb prestacions inferiors.

Una altra novetat d’aquesta temporada és que, per primer cop, es farà el sistema de recollida de residus comercials porta a porta també al front marítim, tant als restaurants fixes com a les guinguetes.

 

Platja per a persones acompanyades de gossos

Per segon any consecutiu, Mataró disposarà de platja delimitada per a persones acompanyades de gossos a partir de l’1 de juny. En concret, s’hi destinarà el 50 % de la superfície de la platja de Ponent. Les principals novetats seran una dutxa per a gossos i la instal·lació de tanques que envoltaran l’espai.

Els informadors cívics tindran una presència informadora i comprovaran que els animals tinguin la cartilla de vacunació vigent, microxip i cens (o sol·licitud de cens en tràmit).

Publicat a