Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’il·lumina per Nadal de forma sostenible

Escoltar

Mataró s’il·lumina per Nadal de forma sostenible

Diumenge 27 de novembre s’encendran els llums de Nadal a la ciutat, com a tret de sortida oficial de la campanya nadalenca. L’Ajuntament de Mataró ha decidit retallar una hora l’obertura diària.

Enllumenat de Nadal de l'any 2021. Foto: Ajuntament de Mataró
Enllumenat de Nadal de l'any 2021. Foto: Ajuntament de Mataró

La instal·lació de l’enllumenat de Nadal és una de les iniciatives que duu a terme l’Ajuntament per contribuir a la promoció del comerç i la restauració locals. Aquest any els llums s’encendran diumenge 27 de novembre, coincidint amb l’inici de la Fira de Nadal i la campanya comercial del Black Friday i estaran oberts fins al dia 6 de gener.

Tot i que el Ministeri de Transició Ecològica no va incloure en el decret llei cap directriu referent a la il·luminació nadalenca, el consistori mataroní ha optat per reduir l’horari d’obertura i tancar les llums a les 22 h, en lloc de les 23 h, com es feia fins ara, com a mesura d’eficiència energètica. Durant tota la campanya nadalenca es reduiran un total de 43 hores.

A la ciutat hi haurà un total de 278 decoracions repartides en 20 carrers i places de la ciutat. L’enllumenat es configurarà d’elements decoratius amb una estructura d’alumini lleuger, i de materials no contaminants, respectuosos amb el medi ambient i de baix consum, com LEDS o qualsevol altre element similar que compleixi les bones pràctiques, criteris tècnics i normatives actuals pel que fa a contaminació lumínica, sostenibilitat i estalvi energètic. Les decoracions d’enllumenat nadalenc han estat proporcionades per l’empresa Ximenez Catalunya, SLU, guanyadora del contracte de del subministrament d’enllumenat ornamental nadalenc de Mataró 2022 en règim de lloguer.

Com en els darrers anys, l’enllumenat il·luminarà els carrers amb més concentració comercial del centre històric i també els carrers comercials de Rocafonda, Cerdanyola, Pla d’en Boet i Peramàs.

L’Ajuntament continua assumint el cost de l’enllumenat que enguany és de 102.796,52€

 

Acte d’encesa de l’enllumenat de Nadal

Per primera vegada es farà l’acte d’encesa de llums en tres punts diferents: el centre de la ciutat i els barris de Cerdanyola i Rocafonda.

L’acte comptarà amb la participació d’algunes de les carrosses de la Cavalcada de Reis i tindrà la presència d’en Tempus, el personatge que controla el temps durant el Cicle de Nadal. Els horaris i espais dels actes d’encesa són aquests:

A les 18 h a la Plaça Santa Anna
A les 19.30 h a la Plaça Isla Cristina (Cerdanyola)
A les 20.30 h al C. del Salvador (Rocafonda)

Cadascun d’aquest indrets tindrà un espai reservat per persones amb diversitat funcional.