Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró se suma a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni amb més d’una quinzena d’activitats

Escoltar

Mataró se suma a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni amb més d’una quinzena d’activitats

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Aquesta iniciativa, promoguda pel Consell d’Europa i la Comissió Europea, s’organitza a Catalunya des del 1991. Del 6 al 9 d’octubre, i de manera simultània, centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori obren les portes i organitzen activitats per donar a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.

El Museu de Mataró, el M|A|C, el Centre del patrimoni arqueològic i natural, la Nau Gaudí, la Fundació  Iluro i el Museu Arxiu de Santa Maria se sumen a la celebració, que enguany té el lema “Patrimoni sostenible”.

El Museu de Mataró proposa una demostració de vidre bufat a la Plaça de l’Ajuntament, relacionada amb l’exposició “Matèries en fusió” que es pot veure actualment a Can Serra i també a la vil·la romana de Torre Llauder ha programat el monòleg teatralitzat “Júlia, filla de l’emperador”. A Can Marfà ha programat l’activitat familiar “Teixim un tipi” i farà visites guiades a la Torre Llauder i a l’exposició Registres pendents, a Can Marfà.

Per la seva part la Nau Gaudí ofereix dues visites guiades al km0 de l’arquitecte Antoni Gaudí i a la Col·lecció Bassat “La primera obra construïda per Antoni Gaudí” i el M|A|C. Mataró Art Contemporani convida al públic a fer una passejada per La Presó, “La mitja ceba”, comentada per Albert Güell.

Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural se suma a la celebració amb la conferència "el xoriguer (Falco tinnunculus) va guanyant espai a Mataró.

La Casa Coll i Regàs presenta “La casa Coll i Regàs: esgrafiats i fusteria”, una visita guiada a l’espai.

Finalment, el Museu Arxiu de Santa Maria i el Grup de Campaners ofereixen visites guiades al campanar de la Basílica de Santa Maria, al conjunt barroc dels Dolors i a la capella i el museu de les Santes.

Podeu consultar amb detall totes les activitats al web culturamataro.cat.